PAO NOVI REKORD: U Hrvatskoj 358 novozaraženih!

953

U Hrvatskoj je u srijedu opet pao rekord u broju oboljelih sa 358 novih slučajeva. Ministar Božinović potvrdio je da će nove mjere u Splitsko-dalmatinskoj županiji stupiti na snagu od ponoći

Ministar Vili Beroš izvijestio je jutros kako brojke danas nisu najbolje te da s epidemiolozima sagledavaju situaciju. Njegove najave kasnije su potvrdili i brojevi iz lokalnih stožera, a današnji je rekorder Splitsko-dalmatinska županija u kojoj je čak 138 novooboljelih.

Komentirajući stanje u Splitu, Beroš je jutros rekao da je dobro da županijski stožer predlaže nove mjere koje će biti primjerene te je istaknuo da su nova žarišta fitness centri i teretane. Dodaje i da sve ovo što se događa zahtijeva brzu reakciju.

U Zagrebu je također nastavljen velik rast sa 67 novih slučajeva, pa se očekuje da ćemo i danas opet imati više od 200 novih slučajeva u Hrvatskoj, a više o tome izvijestit će Nacionalni stožer civilne zaštite u 14 sati. Podsjetimo, dosadašnji rekordni dan bio je 22. kolovoza. Taj smo dan imali 306 novooboljelih od korona virusa.

U Hrvatskoj je danas zabilježeno 358 novozaraženih izvijestili su iz Nacionalnog stožera. Nije bilo umrlih od jučer.

Broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas je ukupno 2.351. Među njima je 174 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 10 pacijenata. 

Do danas je ukupno zabilježeno 8.888 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 175 preminulo, a 6.362 se oporavilo. U samoizolaciji je trenutno 7.993 osoba. Do danas je ukupno testirano 157.387 osoba, od toga 3.228 u posljednja 24 sata.

Ministar Božinović rekao je da je spremna odluka za nove mjere u Splitsko-dalmatinskoj županiji te da će ona stupiti na snagu od ponoći.

IZVOR: 24sata.hr
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *