POČINJE ŠESTO IZDANJE DUFF-a! Zaključene su prijave, 72 filma ‘bore’ se za titulu najboljeg

351

Zaključene su prijave za filmske radionice šestog izdanja Dubrovačkog filmskog festivala za djecu i mlade DUff koji će se održati od 19. do 22. listopada.

Miro Bronzić, tehnički direktor Festivala, objasnio je o kakvim se radionicama radi i tko će ih voditi.

 – Imamo dvije radionice igranog filma, jedna je za osnovnoškolce vodi je duo iz Sarajeva, voditelji Zoran Čatić i Mirza Ajnadžić. Druga je radionica filma za srednjoškolce tijekom koje će se fotografirati, snimati, razgovarati i pokušati napraviti film koji će biti baš “naš”. Također,  radionica izrade trailera koju vodi s. Ružica Dodig koja će s polaznicima pokušati osmisliti i snimiti filmsku najavu jedne dobre kriminalističke priče – objašnjava Bronzić.

Za građane se nude Radionica eksperimentalnog filma pod palicom Hrvoja Zuanića koja će se baviti kreiranjem filmskog eksperimenta na svim mogućim razinama, te Osnove dizajna zvuka i kompozicije glazbe za video i film, voditelja Harisa Čustovića koja uključuje praktični rad gdje su polaznici aktivno uključeni u proces stvaranja i montaže zvuka.

Ovo je već šesto izdanje DUFF-a, festivala koje svake godine raste, ističe Bronzić, te dodaje kako je ove godine selekcijski žiri izabrao 72 filma.

– Selekcijski žiri čine tri Ane kako mi to volimo reći, a to su Ana HušmanAna Đordić, Ana Opačić. Nakon toga glavni žiri u čijem su sastavu Ahmed El.Ashwah, 3D animator iz Aleksandrije u Egiptu, članica Hrvatskoga društva filmskih kritičaraMarijana Jakovljević i Dubrovkinja Andrea Štaka, članica Društva Hrvatskih i Švicarskih filmskih redatelja, odlučit će tko je zaslužio titulu najboljeg filma – kaže Bronzić-

Više o festivalu i odabranim filmovima možete pogledati na njihovoj službenoj Facebook stranici.

MZ/IM

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *