Policija upućuje važno upozorenje građanima: S kartica skidaju sav novac ili ih koriste za klađenje

268

U posljednje vrijeme policija bilježi poveći broj prijevara putem Facebook stranice „TOOLKITS SETS“ na kojoj nepoznati počinitelji oglašavaju prodaju radnih alata.

Komunikacija se odvija isključivao preko Facebook Messengera u kojoj počinitelji zahtijevaju od osoba da im pošalju svoje osobne podatke, podatke o kreditnim karticama i kontrolni broj kartice kako bi mogli naplatiti alat koji prodaju. Nakon što osobe pošalju sve tražene podatke počinitelji iskorištavaju osobne podatke i podatke s kartica tako da s kartica skidaju sav novac ili koriste kartice za uplate na kladionicama izvan Republike Hrvatske, te na taj način oštećuju osobe za velike novčane iznose.

Policija upozorava građane da ne nasjedaju na prijevare putem Facebook stranice „TOOLKITS SETS“, te da ne dijele svoje osobne podatke i podatke o platnim karticama nepoznatim osobama i neovlaštenim trgovinama.

Ukoliko ste bili žrtva prijevare putem navedene stranice molimo da podnesete prijavu u najbližu policijsku postaju ili upravu prema adresi vašeg prebivališta.

poslovni.hr

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *