Povoljnije ulaznice za posjetitelje Nacionalnog parka Mljet tijekom ožujka

538

Javna ustanova „Nacionalni park Mljet“  poziva sve zaljubljenike u prirodu da posjete najstarije morsko zaštićeno područje vikendima u ožujku! 

Nacionalni park Mljet se uključuje u akciju Jadrolinije kojom svi njihovi korisnici koji plaćaju punu cijenu karte ostvaruju 20% popusta na cijenu brodskih karti za vikend putovanja (od petka do subote). Svim posjetiteljima uz povoljniju cijenu ulaznice u iznosu od 50,00 kn po osobi, Nacionalni park Mljet osigurava besplatno interpretativno vođenje uz vožnju brodom po Velikom jezeru te po završetku razgleda Parka projekciju filma „Hrvatsko vodeno blago“ u Galeriji Stara Skula u Goveđarima. Nacionalni park Mljet je najstariji morski park u cijelom Mediteranu.  Zauzima sjeverozapadnu trećinu otoka, koja se danas proteže na 5375 hektara zaštićenog kopna i okolnog mora. To je područje nacionalnim parkom proglašeno u studenom 1960., a morski dio pridodan je 1997. godine.

Status nacionalnog parka područje je dobilo zbog svoje izuzetne kulturno-povijesne baštine koja seže od vremena ilirskih plemena, rimskog carstva i Dubrovačke republike, no za to proglašenje ipak su ponajviše zaslužna njegova «slana» jezera, bujni biljni svijet i jedinstveni panoramski izgled razvedenih obala, klifova, hridina i brojnih otočića, te bogato, uvijek zeleno raslinje okolnih brda što se strmo izdižu iznad morske površine zaklanjajući brojna kraška polja i drevna naselja u kamenu.

Slavni francuski oceanograf Jacques Cousteau je roneći prije četrdesetak godina podmorjem oko otoka izjavio da je tamošnja voda jedna od najčišćih na svijetu.

Prijavu za navedene usluge je moguće napraviti osobno na dan posjeta od 8 do 10h ujutro u Informacijskom centru na Velikom jezeru ili prethodno na mail turizam@np-mljet.hr ili na telefon 020 744 041.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *