PREDAVANJE NIKOLE ŠKORIĆA: Saznajte što je bitcoin i zašto sve više građana ulaže u tu kriptovalutu

410

Predavanje Nikole Škorića, osnivača Electrocoina, hrvatske mjenjačnice kriptovaluta, održat će se u utorak 27.2. na kampusu Sveučilišta u Dubrovniku u 18 sati u organizaciji Zajednice tehničke kulture Dubrovnik, Informatičkog kluba Futura i Sveučilišta u Dubrovniku.

Razgovarat će se o bitcoinu, čemu služi blockchain i imali li budućnosti u kriptovalutama? 
Bitcoin posljednih mjeseci sve više prelazi iz opskurne, marginalne i nerazumljive platne mreže u javnosti sve bliži i poznatiji investicijski instrument. 

•Sve veći broj naših sugrađana ulaže u bitcoin i druge kriptovalute, no znamo li što je to točno bitcoin? 
•Kako funkcionira bitcoin mreža? 
•Što je to blockchain? 
•Može li se to uopće pojasniti jednostavnim riječnikom? 

Predavanje će započeti s osnovnim pojmovima te će se objasniti što je to bitcoin i kako funkcionira koristeći jednostavne pojmove i jasne analogije. 
Odgovorit će na najčešća pitanja vezana uz korištenje bitcoina i pojasniti njegov zakonski status u Hrvatskoj. 
Zatim će detaljnije pojasniti djelovanje bitcoin blockchaina i predstaviti nekoliko popularnijih primjera drugih kriptovaluta. 
Završit će sa nekoliko mogućih praktičnih primjena blockchaina kako bi svi pokušali razumjeti da li su kriptovalute tek piramidalna shema za naivne ili bliska budućnost novca i još koječega.  …
Ulaz je slobodan.

Nikola Škorić je osnivač Electrocoina, hrvatske mjenjačnice kriptovaluta. Diplomirao je računarstvo na FERu, i položio licencu za operatera reaktora. Nakon 7 godina iskustva u nuklearnoj industriji 2014. godine je osnovao Electrocoin s ciljem omogućavanja jednostavnog, legalnog i profesionalnog trgovanja bitcoinom u Hrvatskoj. Kroz godine tvrtka je postala najveća kriptovalutna mjenjačnica u Hrvatskoj, svoje poslovanje proširila na cijelu Europsku uniju, dio JI Europe, te na druge najpopularnije virtualne valute. Kroz projekte u suradnji sa nekoliko hrvatskih tvrtki i institucija aktivno istražuju praktične primjene blockchaina.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *