PREDIVNA GESTA I USPJEŠAN PROJEKT! Dubrovnik ugostio slavonske osnovnoškolce (FOTO)

349

Četrdeset i troje osnovnoškolaca iz slavonske općine Ernestinovo boravilo je prošli tjedan u Dubrovniku. Petodnevno besplatno ljetovanje organizirala je Udruga mladih sv. Mihajlo koja se pobrinula da, osim zabave i kupanja, djeca upoznaju i povijest našeg Grada.

Sjemenište Dubrovačke biskupije, u kojemu su djeca u pratnji učiteljica i majki bila smještena, bio je polazna točka za obilazak zidina, vožnju žičarom i brodom, posjet muzjima, akvariju i popodnevne radosti na lapadskim plažama. Večernji program bio je rezerviran za druženje s mladima u prostorijama njihove Udruge u Lapadu, ali i za glasnu podršku malonogometnoj ekipi Udruge na turniru sv. Mihajlo.

Dječji smijeh tijekom cijelog boravka, ali i suze zbog rastanka na završnoj večeri, dovoljan su pokazatelj uspješnosti projekta kojemu je cilj bio priuštiti djeci ono što si sami ne mogu. Međutim, mladi iz Udruge ističu da su pravi dobitnici zapravo oni i da se sav njihov trud u provedbi projekta višestruko isplatio.

Iz Udruge mladih sv. Mihajlo također zahvaljuju i brojnim sponzorima koji su prepoznali vrijednost projekta i na razne načine nesebično sudjelovali u njegovoj provedbi te se nadaju da će svi zajedno nastaviti surađivati kako bi mogli nastaviti s provedbom ovog i sličnih projekata.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *