Predstavnici gradova prijatelja Graza, Sarajeva i Vukovara prisustvovali Festi

514

Povodom Dana Grada i Feste sv. Vlaha gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković, zamjenica Jelka Tepšić i predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica primili su u petak, 2. veljače predstavnike gradova prijatelja Graza, Sarajeva i Vukovara.

Grad prijatelj Sarajevo, s kojim je protokol u suradnji potpisan 2007. godine, predstavljali su predsjedavajući Gradskog vijeća dr. Ivan Gavrić, njegova zamjenica Edina Gabela i gradska vijećnica Snežana Omukić.

Prijemu je u ime austrijskog Graza, s kojim Dubrovnik formalno surađuje od 1994. godine, nazočila savjetnica gradonačelnika i gradska vijećnica Elisabeth Potzinger.
U ime grada prijatelja Vukovara Dubrovnik su prigodom Dana Grada posjetili gradonačelnik Ivan Penava, zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček i pročelnica Ureda gradonačelnika Sanja Tokić.
U prvom posjetu Dubrovniku boravio je gradonačelnik grada Zouk MIkael iz Libanona, inače grada prijatelja francuskog Rueila Malmaisona, a odazvali su se i gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić kao i predsjednik Općine Kotor Vladimir Jokić.

Predstavnici Grada Dubrovnika gostima su zahvalili što su svojim dolaskom uveličali ovogodišnju Festu sv. Vlaha i Dan Grada. Istaknuta je želja za aktivnijom suradnjom i razvojem konkretnih projekata, posebno na polju turizma i kulture.

Prijemu su prisustvovale i privremena pročelnica Upravnog odjela za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju Zrinka Raguž te privremena pročelnica Upravnog odjela za kulturu i baštinu Ana Hilje sa suradnicima. 

Grad Dubrovnik razvija suradnju s ukupno 12 gradova prijatelja. Prvi sporazum o bratimljenju potpisan je s talijanskom Ravennom 1967. godine, dok je kao posljednja u nizu suradnja s turskim Beyogluom uspostavljena 2015. godine.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *