Priopćenje Stožera civilne zaštite

75

Prema posljednjim dostupnim podacima, u Dubrovačko-neretvanskoj županiji trenutno nema osoba koje su u obradi zbog sumnje na COVID-19 infekciju.

Dvije osobe, koje su u Dubrovnilk stigle na letu iz Rima u utorak poslijepodne smještene su u karantenu i ne pokazuju nikakve znakove bolesti.

Državljani Grne Gore i BiH s tog leta su ispraćeni do državnih granica svoje matične zemlje, izdano je sedam rješenja o samoizolaciji te pet rješenja o stavljanju pod zdravstveni nadzor.

U Zračnoj luci Dubrovnik danas nema priljeva putnika iz zemalja pod restrikcijama, a prema ostalima se provode mjere propisane od strane HZJZ. 

Prema podacima Lučkih uprava tijekom današnjeg dana nema brodova prema kojima se primjenjuju mjere sprječavanja eventualnog širenja koronavirusa. 

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije od početka provođenja mjera protiv suzbijanja koronavirusa izdano je ukupno 340 rješenja o zdravstvenom nadzoru. Riješeno je njih 130 dok se nad ostalima provode mjere zdravstvenog nadzora.

Na graničnom prijelazu Zaton Doli pripadnici Granične policije postupali su danas prema dvije državljanke Brazila za koje se utvrdilo da su prethodno boravile u Italiji. Njima nije dopušten ulazak u RH s obzirom da su odbile mjere obavezne karantene.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *