Trump zabranio sva putovanja iz Europe u SAD, Tom Hanks objavio da je zaražen koronom

103

Američki predsjednik Donald Trump obustavio je putovanja iz Europe u SAD na 30 dana zbog koronavirusa kako novi zaraženi ne bi ušli u zemlju, a zabrana stupa na snagu u petak u ponoć po američkom vremenu.

Ograničenje putovanja se ne odnosi na Ujedinjeno Kraljevstvo, gdje je dosad potvrđeno 460 slučajeva zaraze. Bijela kuća je nakon Trumpovog televizijskog obraćanja potvrdila da se zabrana odnosi na sve članice Schengena, što znači da je iz zabrane isključena Irska, koja nije članica Schengena, kao i Bugarska, Hrvatska i Rumunjska.

SAD također prate situaciju u Kini i Južnoj Koreji gdje epidemija jenjava pa je Trump najavio da će razmotriti ublažavanje ograničavanja putovanja prema tim zemljama.

Trump je najavio i planove za osiguravanje milijardi dolara pozajmica malim poduzećima kako bi se zaustavio negativan učinak koronavirusa na američko gospodarstvo te je pozvao Kongres da donese velike mjere poreznih olakšica kao dio “agresivnog i sveobuhvatnog napora” za borbu protiv epidemije.

U SAD-u je potvrđeno 1135 oboljelih od koronavirusa, a umrlo je 38 osoba.

Holivudski glumac i oskarovac Tom Hanks objavio je na društvenim mrežama da su on i njegova supruga Rita Wilson, također glumica, pozitivni na koronavirus. Hans je time postao prva slavna osoba iz SAD-a za koju se zna da je zaražena koronavirusom.

Hanks je na Twitteru napisao da su se on i njegova supruga na koronavirus testirali u Australiji gdje snimaju filmu, a nakon što su osjetili umor i bol s blagom vrućicom. New York Times izvijestio je da je Hanks bio u Australiji kako bi snimio film o životu Elvisa Presleyja u kojem glumi Presleyjevog menadžera – pukovnika Toma Parkera. Film je stavljen na čekanje kako bi se procijenila situacija.

dnevno.hr

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *