Privremeni pročelnik Upravnog odjela za promet ĐURO ŠUTALO: Do ožujka ćemo riješiti problem prometnog kolapsa

682

Među privremene pročelnike novoustrojenih upravnih odjela Grada Dubrovnika koje je gradonačelnik Mato Franković imenovao u rujnu ove godine, izabran je i Metkovčanin Đuro Šutalo, diplomirani pravnik. Evo što je kazao kako se osjeća na novoj poziciji i koji su mu fokusi djelovanja.

– Na početku preuzimanja dužnosti pročelnika Upravnog odjela za promet Grada Dubrovnika osjećam se dobro. Djelatnik ovoga odjela sam već nekoliko godina. Čeka me  više posla i više problema, ali to tako treba biti – govori Šutalo.

Dodaje kako će fokus njegovog djelovanja biti ‘borba’ protiv prometnog kolapsa.

– Gužvi će uvijek biti, ali prometnog kolpasa neće. Već ovu godinu radimo na rješavanju tog problema. Imamo koordinaciju sa Lučkom upravom Dubrovnik, Turističkom zajednicom Grada Dubrovnika, znamo kad koji kruzeri dolazi i s koliko gostiju, te se organiziramo prema njima. Provedeni su natječaji, to jest, u postupku je natječaj za zapošljavanje još prometnih redara u koordinaciji s policijom i mislim kako ćemo taj problem od ožujka sljedeće godine riješiti – ističe.

Cestovne infrastruktura u Gradu je predviđena za otprilike pet do osam tisuća vozila. Na upit bi li trebalo, dugoročno gledajući, razmišljati o smanjenju broja vozila koja se kreću po gradu, Šutalo kaže kako se radi o trendu koji vlada u cijeloj Europskoj uniji.

– Smanjenje broja vozila je trend koji će vjerojatno doći i u Dubrovnik s naglaskom na javni prijevoz kako bi građani što više koristili taj oblik prijevoza – zaključuje Đuro Šutalo.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *