PROMJENA VREMENA: Pogoršanje od ponedjeljka diljem zemlje, kiša na Jadranu

284

Jutros je, što zbog naoblake, što zbog južine temperatura u 7 sati bila znatno viša nego je bila primjerice jučer. No već iduće noći bit će prilično hladno, ponegdje i uz mraz.

Danas će veći dio dana biti oblačno uz povremenu kišu, a poslijepodne slijedi razvedravanje, ponegdje i uz kraća sunčana razdoblja.
U polju malo povišenog tlaka zraka tijekom dana će se premjestiti oslabljena hladna fronta, no do kraja dana napustit će naše krajeve.

Kiša češća na Jadranu

Stoga danas umjereno i potpuno oblačno uz povremenu slabu kišu u većini krajeva, osobito prijepodne. Češća će ipak biti na Jadranu i uz njega, gdje će se zadržati veći dio dana, a mogući su i pljuskovi praćeni grmljavinom. Prema kraju dana u unutrašnjosti sve manje kiše te stanjivanje naoblake, na sjeveru i razvedravanje.

Prema večeri nastavak razvedravanja pa u sjevernim krajevima, ali i ponegdje uz Jadran, tijekom noći i vedro. Uz nešto više oblaka na jugu i jugoistoku može pasti još malo kiše.
Vjetar slab do povremeno umjeren sjeverozapadni u Slavoniji. Na jadranu slabo i umjereno jugo koje će na sjevernom dijelu Jadrana potkraj dana okrenuti na buru.
Najviše dnevne temperature danas većinom između 10 i 15 stupnjeva u kopnenim krajevima, na moru i na hercegovačkom području između 15 i 19.

Najniže temperature tijekom iduće noći malo niže nego noćas. Uglavnom između 0 i 5, na oblačnijem jugoistoku malo više, te duž Jadrana od 8 do 12.

Mraz u subotu

Sutra ujutro hladno, ponegdje uz maglu, a postoji mogućnost i za mraz.
Početak promjene u nedjeljuU nedjelju porast temperatura uz južinu. Danju djelomice sunčano, povremeno uz umjerenu naoblaku i uglavnom suho. Više se oblaka očekuje u nedjelju, ti će oblaci najaviti promjenu vremena koja se očekuje potkraj nedjelje te početkom novog tjedna.

Kiša posvuda od ponedjeljkaKiša već potkraj nedjelje stiže na sjeverni Jadran i Gorski kotar, a u ponedjeljak će se proširiti gotovo na cijelu Hrvatsku.
Prema sedmodnevnoj prognozi DHMZ-a, u dijelovima Gorskog kotara u ponedjeljak je moguć i snijeg.

IZVOR: N1

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *