PRVI DONOSIMO! TAKSIST KOJI JE TEŠKO STRADAO: ‘PRESRELA SU ME ČETIRI JAKA, TETOVIRANA MLADIĆA’

461

Nakon prosvjeda dubrovačkih taksista zbog rada UBER-a, došlo je do obračuna na Zvekovici u kojem su teško ozlijeđeni konavoski taksisti. Jedan od pretučenih taksista, koji je i najviše nastradao, ispričao je za Dubrovnik Insider što se točno dogodilo.

Konavljaninu Bošku Dragunu (53) u divljačkom napadu slomili su nogu.

– Pri povratku s prosvjeda, mene su iz pravca Cavtat presrela četvorica jakih mladića, visoki i tetovirani, negdje u dvadesetim godinama. Otvorili su vrata i uz psovke su me htjeli izvući iz auta. Međutim nije im uspjelo, a ja sam produžio nekoliko metara dalje – prepričava nemili incident Dragun, inače branitelj u Domovinskom ratu te dodaje kako je potom vidio da su ‘navalili’ na njegove kolege s kojima je svaki dan.

– Izašao sam iz auta s namjerom da im pomognem, osjetio sam iza leđa da me netko udario i slomio mi nogu na dva, tri mjesta. Još sam dobio udarac u glavu, jedva sam se uspio dovući do kraja ceste – objašnjava potreseni Dragun.

Njegovi kolege vozači iz Dubrovnika i Konavala javili su mu kako su pronađeni napadači.

– Dobio sam informaciju da su ih uhvatili,  bili su splitskih registracija, policija ima sve podatke. Je li to bio UBER, Torcida, Zagreb, Split, svejedno je, svih pozdravljam i nema ljutnje. Mi imamo problem sa zakonom koji nije definiran. Gospodin Miletić je dao izjavu i rekao kako je pokušavao više puta riješiti ovaj problem. Ne možemo otezati više danas, sutra. Mi smo obiteljski ljudi koji prehranjuju svoje obitelji i stjecajem okolnosti došli smo do toga da moramo raditi ovaj posao koji je nezgodan i težak. Prosvjed je bio s razlogom jer nema dovoljno za svakoga. Troškovi se ne mogu pokrivati, dok Uber to koristi pomoću aplikacije – rekao je Dragun.

– Sad me čeka oporavak, nemam mogućnost posla, kad se oporavim nastavit ću raditi. Volio bih da se ti mladići jave i da pružimo ruku jedni drugima. Možda sam s nekim njihovim očevima bio na položaju u Domovinskom ratu – tužno zaključuje Boško Dragun.

Ravnatelj dubrovačke Opće bolnice Marijo Bekić za DubrovnikInsider otkrio je više o stanju pacijenata.

– Jutros u OB Dubrovnik primljena su tri pacijenta koja su zatražila liječničku pomoć kao posljedicu ozljeda zadobivenih u obračunu taksista. Najstariji među njima je 1964. godište. Radi višestrukih prijeloma potkoljenice je hospitaliziran i bit će sada operiran. Druga dva pacijenta, također hrvatski državljani, su 1983. i 1984. godište. Jedan od njih ima ozljedu nosa, drugi ozljedu koljena. Oba dva su nakon pružene liječničke pomoći puštena na kućnu njegu – kazao je Bekić.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *