Evo što dubrovački političari kažu o nezapamćenom prosvjedu dubrovačkih taksista!

205

Dubrovački taksisti jutros su bez ikakve prethodne najave blokirali dio magistrale na predjelu Duboka ljuta i time zaustavili promet zbog čega su se stvorile ogromne gužve, a mnogi koji su prolazili tom dionicom svoju su ogorčenost podijelili putem društvenih mreža. Ogorčeni su i dubrovački političari. Donosimo njihove reakcije.

SDP-ov  Davor Mrša zalaže se za zakonsku regulaciju Ubera čime bi se konačno riješio ovaj problem.

– Svakako mislim da se ovo što je jutros bilo ne smije događati. Netko mora odgovarati za ovu štetu. Uber nije taksi. On je nešto novo o čemu se treba napraviti novi zakon – kazao je Mrša.

Predsjednik DUSTRA-e Željko Raguž izjavio je kako živimo u društvu u kojem svatko može izraziti nezadovoljstvo zbog nečega, ali ovakav način prosvjeda je, po njegovom mišljenju – nedopustiv.

– Kao što smo čuli bilo je hitnih slučajeva, ljudi koji su morali ići u bolnicu, nisu mogli. Oni koji su krenuli na aerodrom zakasnili su na letove. Gdje bi bila ova država kad bi svatko o nečemu s čim se ne slaže ili što je pod odgovornošću države reagirao na ovaj način. Građani nisu zaslužili maltretiranje na ovakav način jer ionako nemaju najbolje mišljenje o taksistima, a ovako sigurno neće pridobiti njihove simpatije. Građani grada Dubrovnika se žele jeftinije voziti, svi bi voljeli da to rade domaći taksisti, ali trebali su o tome misliti ranije kad je Grad uvodio druge tarife, a ne kad je ‘došlo 5 do 12’. Ako se pokaže da je UBER legalan ja sam apsolutno da ga se dovede, ali to je na državi da regulira – jasan je bio Raguž.

Ljubo Nikolić iz Srđ je Grad osudio je način na koji su dubrovački taksisti jutros prosvjedovali.

– Ne podržavam nikakav nelegalan rad, niti jedne organizacije pa tako niti UBER-a. Svi se oni moraju zakonski uskladiti, ali svakako osuđujem ovakav akt Udruge taksista koji donosi više štete nego koristi. Taksisti zaista svaki dan imaju priliku pokazati da mogu biti drugačiji, a to ovdje nije slučaj – rekao je Nikolić.

Maro Kristić iz Mosta na čijoj se listi za lokalne izbore našao i Božo Miletić istaknuo je kako jutrošnja blokada nije primjeren način iskazivanja nezadovoljstva. 

– Nadam se kako će u budućnosti taksisti naći primjereniji način za rješavanje svojih problema, a isto tako da će Vlada RH na čelu s premijerom Andrejom Plenkovićem riješiti ovaj problem s taksistima i Uberom – zaključio je.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *