REAKCIJA IZ CELE I LA BODEGE: Svake godine gubimo taracu na 11 dana, a vi mislite da se obogatimo s dvije zabave!

934

Nakon što smo objavili kako je Grad Dubrovnik uz odobrenje gradonačelnika Mata Frankovića tvrtki Zanetti d.o.o. iz Dubrovnika u zajedničkoj koordinaciji ugostiteljskih objekata ‘La Bodega’, ‘Congo’ i ‘Cele’  za Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan branitelja odobrio organizaciju zabave uz zakupninu za korištenje javne površine od samo 2000 kuna, reagirali su iz navedenih ugostiteljskih objekata.

Direktori Cele i La Bodege, Slaven Pavlović i Pero Tokić ističu kako od 60 dana srpnja i kolovoza što imaju taracu gube čak 11 dana istu. Cele pola tarace, a La Bodega cijelu taracu.

– Gubici nas koštaju više od 100 tisuća eura. Gradu Dubrovniku se možemo zahvaliti što je bar malo prepoznao taj naš gubitak pa nam dva puta godišnje odobri da odradimo tu zabavu koja isto košta 20 tisuća kuna. Grad taj najam površine od 12 kvadrata naplati 2000 kuna, onda Dubrovačke ljetne igre koje nam uzimaju taracu svaki put fakturiraju 2000 kuna na stavljanje pozornice,a od HEP-a, zaštitara i  produkcije izađe nas više od 15 tisuća kuna. Ugrubo trošak svake zabave iznosi više od 20 tisuća kuna neto plus PDV. I cijeli događaj se odvija  na našoj plaćenoj taraci. I 11 dana svake godine imamo gubitak pola tarace, a La Bodega cijelu taracu što je ukupno gubitak u prihodima preko 100 000 eura godišnje. Vi mislite da je nama Grad dao za 2000 kuna najam i mi se obogatili s dvije zabave? Što se to uspije napraviti od 22 sata do 1 iza ponoći? Dvadeset tisuća kuna više, a što je s 100 tisuća eura?  Ako ćemo o cijeni, pa zar je mala cijena od dvije tisuće kuna za 12 m2 postavljene pozornice tijekom tri sata? Koliko bi onda trebalo biti – pitaju se poznati dubrovački ugostitelji.

Na pitanje što bi kao ugostitelj htio promijeniti u odnosu Grada prema ugostiteljskim objektima, Tomislav Ivušić ističe kako nitko ništa ne želi mijenjati.

Dubrovačke ljetne igre su institucija i nitko tu ništa ne želi mijenjati. Znamo da ta dva, tri dana izgubimo taracu i to nije sporno, ali prije pet, šest godina smo izgubili četiri dana pa je onda došlo na pet dana, prošle godine sedam, a ove osam. Što će biti sljedeće? Igre nemaju dovoljno mladića i njima je lakše to pet dana montirati. Dođe mi da ja platim montažu da ide brže. Radije bih dao dvije tisuće kuna nekim mladićima, nego da gubimo tri dana taracu. Nitko nije protiv Igara, ni za otvaranje ni za zatvaranje, ali nemojte pozornicu montirati danima – uputio je konstruktivnu kritiku vodstvu Igara Ivušić.

Ističe kako su u korektnim odnosima s gradskom upravom.

– Ovo je više problem tehničke službe Dubrovačkih ljetnih igara. Gasimo glazbu kad treba, uvijek surađujemo i sve je odlično. No, s druge strane najviše nas ljuti što se nama digne taraca kako njima puhne. To što ta dva dana nas koštaju 20 do 30 tisuća eura to se ne zna. I onda nam Grad izađe u susret s tim zabavama. Onu za Dan pobjede su svi popljuvali. Međutim bitno je naglasiti kako to nije bilo obilježavanje tog dana, već se tako potrefilo. E sad se zatvaraju Igre i potrefila se opet subota i ta zabava koju možemo iskoristiti da malo amortiziramo gubitak tarace. To je u tome interesu, a ne da tri ugostiteljska lokala uzimaju novac i plaćaju najam samo dvije tisuće kuna. Mi plaćamo našu taracu cijelu godinu. Naši gosti su na našoj taraci, a to što se stranci zabavljaju besplatno na gradskoj površini, od toga nemamo ništa – kazao je Ivušić, zaključivši kako bi ovakve organizirane zabave koje privuku kako brojne domaće goste, tako i turiste trebale biti prvenstveno u interesu Turističke zajednice Grada.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *