Relikvija tijela sv. Leopolda Bogdana Mandića u Dubrovniku

548

Sarkofag s tijelom sv. Leopolda Bogdana Mandića od četvrtka, 14. rujna do utorka, 19. rujna hodočastit će iz Padove u svečev rodni kraj u Herceg Novi. Na tom putu zaustavit će se u nekoliko hrvatskih (nad) biskupija, među kojima i u Dubrovačkoj biskupiji.

Relikvija tijela sv. Leopolda u Dubrovniku će biti izložena na čašćenje u kapucinskom samostanu i svetištu Gospe od Milosrđa u Gospinom polju u subotu, 16. rujna i nedjelju, 17. rujna, a u svetište će stići u pratnji festanjula, trombunjera i bratima dubrovačkih bratovština. Dolazak sarkofaga iz Herceg Novog u dubrovačko svetište očekuje se u subotu, 16. rujna oko 20 sati. U crkvi će bit organizirano bdijenje tijekom cijele noći koje će predvoditi fra Mijo Šarčević, župnik vikar župe sv. Vida Varaždin. Bdijenje će ujedno završiti misom u 4 sata ujutro, u nedjelju 17. rujna, koju će također predvoditi župni vikar Šarčević. 

Mise u nedjelju bit će još u 7 sati, predvodit će don Robert Ćibarić župnik župe sv. Mihajla Lapad, 9 sati, predvodit će fra Marinko Šakota župnik župe sv. Jakova Međugorje, i svečano koncelebrirano misno slavlje u 11 sati koje će predvoditi dubrovački biskup mons. Mate Uzinić. 

Oproštaj i ispraćaj relikvija za Split planira se oko 14 sati.  Vjernici će tijekom tih 18 sati, koliko će svečeve relikvije biti u Dubrovniku, moći doći i iskazati im štovanje zahvaljujući Bogu na primljenim milostima po zagovoru sveca i moleći za svoje potrebe i potrebe cijelog svijeta. U vrijeme misnih slavlja pojedinačni obilazak relikvija će biti zaustavljen.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *