Rezultati 24-satnog nadzora brzine: 204 prekršaja, 138 zbog prekršaja brzine

331

Kao što je i najavljeno u Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj od 06,00 sati 18.10. do 06,00 sati 19.10.2017. godine proveden je 24-satni nadzor brzine kretanja vozila. Prilikom nadzora brzine korišteni su svi raspoloživi uređaji i nadzor se provodio na lokacijama gdje se najčešće događaju prometne nesreće, ali i prema prijedlozima građana gdje je to bilo moguće provesti. Pa tako u naseljenim mjestima, i van naseljenih mjesta, sveukupno su zabilježena 204 prekršaja, od čega 138 prekršaja zbog prekoračenja brzine. Najveća izmjerena brzina zabilježena je u Župi dubrovačkoj, kada je vozač u naseljenom mjestu gdje je ograničenje brzine regulirano na 60 km/h vozio brzinom od 116 km/h.

Očigledno je da je akcija imala pozitivan odjek u javnosti, budući da su u ranijim periodima zabilježene veće brzine kretanja, te da su se za vrijeme trajanja akcije dogodile dvije prometne nesreće u kojima uzrok nije bila brzina.

Policijska uprava će i dalje provoditi akcije nadzora brzine prema dostavljenim prijedlozima građana, kao i na lokacijama najčešćih mjesta događanja prometnih nesreća.

Policijska uprava se ovom prilikom zahvaljuje građanima na njihovim prijedlozima.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *