S GOLFERSKE PALICE CIJEDI SE KRV: Što gradski vijećnici misle o plakatima Zelene akcije koji su osvanuli u Dubrovniku

336

Na većini dubrovačkih autobusnih stanica jutros su osvanuli plaćeni plakati s porukama Zelene akcije. Svaki plakat nosi drugačiju poruku pa tako na jednom piše “Tko tebe arbitražom ti njega hektarima? #Župane provedite presudu.” Plakati su naravno postavljeni zbog projekta Golfa na Srđu, a bitna činjenica u cijeloj priči je i tužba tvrtke Razvoj golf. Naime, investitori su odlučili tužiti Hrvatsku zbog toga što nije pokrenuta investicija u golfište na Srđu.

Priupitali smo dubrovačke gradske vijećnike za komentar o novopečenim plakatima koji plijene pozornost, pogotovo plakat na kojem je golferska palica s koje se cijedi krv.

-Vrlo je nejasno tko je uopće inicijator svega toga. Mi kao DUSTRA smo uvijek za nove investicije i nove projekte koji su u skladu sa zakonom i gdje je struka rekla svoje to jest dala zeleno svjetlo. Na drugima je da vide je li u pitanju 300 ili 100 hektara – kazao je gradski vijećnik DUSTRA-e, Željko Raguž.

Na upit o kakvim je zapravo hektarima riječ odgovorio je sljedeće.

-Stalno se govori o tih spornih 300 hektara te da se ide na smanjenje cijelog obuhvata s 300 na 100. Ta neka inicijativa koja se zalaže za to govori da ne bi trebalo biti 300 hektara, a od njihovih javnih nastupa mi se čini da bi gore trebalo biti 0 hektara, to jest da se ništa ne radi. Bit će zanimljivo u sljedećem razdoblju, ali treba reći da je Grad zadnja instanca. Prvo ide država, Županija pa Grad. Vidjet ćemo što će veće instance odlučiti, a onda će gradski vijećnici, nekad u budućnosti, reći svoje mišljenje-kazao je Raguž.

Srđevci su uvjereni da imaju slamku spasa za Grad.

-Stav Srđevaca u cijeloj priči o koruptivnom i sumnjivom projektu reketarenja nekretninama vezano za projekt Srđ znaju svi. Aktivnosti takozvanog investitora su se s ovim činom oko prijetnje tužbom odnosno arbitražom pokazale neutemeljene. Mi na sve to ukazujemo na svakoj sjednici gradskog vijeća pokušavajući vijećnicima razjasniti sve uvjete koji nam stoje na raspolaganju da bi se Grad doveo u što manji rizik. Već u samom ugovoru o koncesiji za tvrđavu Imperijal postoje uvjeti koji ugovor čine nedvojbeno raskidivim po nikakvu štetu Gradu, no nažalost vijećnici gradskog vijeća već dvije godine ne žele pogledati niti o tome raspravljati, a to bi mogla biti jedna slamka spasa za Grad – kazao je gradski vijećnik inicijative Srđ je naš, Ljubo Nikolić.

Iako plakate još uvijek nije ugledala, nezavisna gradska vijećnica Matija Čale Mratović svoj čvrsti stav ima.

– Treba postupati po zakonu, projekt je prošao jednu proceduru koju mi ne možemo silovati, moramo poštovati zakon. S Golfom se ne slažem, ali zakon se mora poštovati. Protiv bilo kojeg sam oblika nasilja, bilo to verbalno ili slikovito – kazala je Matija Čale Mratović.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *