SANDRA SAMBRAILO: ‘Imamo podršku Frankovića, izgradnja azila uopće nije upitna’

360

Volonterka i aktivistica Društva za zaštitu životinja u Dubrovniku Sandra Sambrailo, u razgovoru za Dubrovnik Insider otkrila je što se trenutno događa s projektom izgradnje azila za napuštene pse. 

Prije dolaska na vlast Mato Franković obećao je izgraditi novi i primjereniji azil za životinje najkasnije za godinu dana. Upitali smo Sambrailo što se od tada poduzelo.

– Gradonačelnik Mato Franković i Društvo za zaštitu životinja imaju partnerski odnos. Franković je podržavao Društvo za zaštitu životinja i prije dolaska na vlast. Sad je u fazi rješavanja svih onih problema koje je bivša vlast ostavila. Mi smo u stalnom kontaktu. Prvi vidljivi rezultati svih naših dogovora bit će uskoro pokazani. Trenutno se radi na saniranju ovog sadašnjeg utočišta za pse na Žarkovici, da bi se preživjelo do izgradnje i otvaranja novog azila.

Franković je najavio kako bi novi azil trebao biti izgrađen na području od Trstenog do Brsečina, no Sambrailo je kazala kako oni isto ne znaju koja lokacija će se izabrati.

– Uopće ne sumnjamo u otvaranje novog azila, sretni smo što imamo gradonačelnika koji surađuje i shvaća da su volonteri koji se sve ove godine brinu o životinjama partner ovom gradu. Imamo i partnera i prijatelja u gradonačelniku – napominje Sambrailo.

Iako još ništa nije učinjeno, nema nikakvih rezultata, volonteri se i dalje muče i rade.

– Važno nam je da se počelo raditi na tom projektu, da postoji korektan i prijateljski odnos i da će se napokon riješiti – ističe Sambrailo.

Što se tiče roka od godine dana, Sambrailo se nada kako će se on ispoštovati.

– Bitno je da Grad Dubrovnik surađuje s Društvom za zaštitu životinja jer mi smo volonteri, neprofitna udruga koja živi od donacija i moramo imati Grad kao partnera. Sretni smo što imamo podršku Frankovića jer dosad, odnosno u prošloj vlasti, to nismo imali. Izgradnja azila uopće nije upitna, samo je pitanje kada će to biti – zaključila je volonterka i aktivistica Sandra Sambrailo.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *