SANDRO SUKNO NAJBOLJI VATERPOLIST SVIJETA! Hrvatski kapetan ostvario sezonu za pamćenje

397

Sandro Sukno proglašen je najboljim vaterpolistom svijeta za proteklu sezonu. Po izboru portala Total Waterpolo, jedinom svjetskom izboru ove vrste, hrvatski kapetan i član talijanskog Pro Recca, izabran je za najboljeg igrača u ovome sportu.

Sandro Sukno tako je naslovu svjetskog prvaka i MPV-a finalne utakmice ove godine pridodao i titulu Total Player 2017 i pobjedu u jedinom svjetskom izboru ove vrste.
Važnost ovog priznanja leži u činjenici da je žiri činilo 13 najcjenjenijih sportskih trenera i 8 nacionalnih vaterpolskih portala. Sukno je do priznanja došao u uzbudljivom nadmetanju sa srpskim reprezentativcem Andrijom Prlainovićem koji je na kraju dobio x bodova manje, dok je treće mjesto zauzeo mađarski vratar Viktor Nagy.

Uz najboljeg igrača, izabrana je i najbolja sedmorka svijeta u kojoj su se našla čak četiri naša reprezentativca. Sandru su se pridružili najbolji centar svijeta Luka Lončar, ubojiti ljevoruki napadač Xavi Garcia te Andro Bušlje kao najbolji branič. Najbolju sedmorku upotpunjuju Andrija Prlainović te Mađari Viktor Nagy i Marton Vamos.

Projekt Total Player 2017 je i humanitarnog karaktera, pa će tako sponzor projekta Keel proizvesti unikatnu liniju vaterpiolske opreme s potpisom Sandra Sukna koja će biti darovana sportskom centru M. Nascimento iz siromašnog predgrađa Sao Paola u Brazilu. Centar već godinama uspješno, u vrlo skromnim uvjetima, pruža priliku djeci da se maknu s ulice te kroz vaterpolo pronađu novi put u sportskoj i akademskoj zajednici, piše HRT.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *