SAZNALI SMO: Evo koliko studenata je upisano ove godine na Sveučilištu u Dubrovniku

292

Početak je nove akademske godine i na putu svog obrazovanja studenti kreću prema novim izazovima. Od Ureda za odnose s javnostima Sveučilišta u Dubrovniku saznali smo koliko je studenata upisanu u prvu godinu preddiplomskih studija, za koji studij je vladao najveći interes, odakle stižu studenti koji studiraju na Sveučilištu u Dubrovniku i jesu li zadovoljni brojem upisanih.

Za ovu akademsku godinu 2017./2018. u prvom i drugom upisnom roku upisano je 440 studenata u prvu godinu preddiplomskih studija.

Najveći interes bio je za studije Pomorskog odjela – Nautika i Brodostrojarstvo, studij Mediji i kultura društva, studij Poslovna ekonomija – smjer Turizam, studij Primijenjeno/poslovno računarstvo istručne studije Hotelijerstvo, restoraterstvo, gastronomija i Sestrinstvo. Nabrojani studiji su u prvom roku bili popunjeni.

Na više studija je ostalo nešto slobodnih mjesta nakon dva upisnaroka, a najviše na smjeru Međunarodna trgovina studija Poslovne ekonomije.

Iz Ureda za odnose s javnostima Sveučilišta u Dubrovniku, kazali su kako su zadovoljni brojem upisanih studenata koji je na razini prošlogodišnjih rezultata.

Što se tiče podatka koji se odnose na studente koji dolaze iz drugih dijelova Županije i iz drugih županija te stranih zemalja, objasnili su kako te analize još nemaju, ali iz prijašnjih generacija otvrdili su da je oko 40% studenata bilo iz Grada Dubrovnika, oko 28%  iz Dubrovačko-neretvanske županije, oko 30% iz drugih županija i ostalo su bili strani državljani. Također, u prošloj akademskoj godini 2016./2017. imali su 110 Erasmusovaca – stranih studenata, a u ovoj očekuju da će ih biti sigurno toliko, a vjerojatno još i više.

Što se tiče studenata koji studiraju ovdje, a nisu iz Dubrovačko-neretvanske županije, sa Sveučilišta u Dubrovniku kazali su kako oni najčešće dolaze iz svih krajeva države – od Slavonije do Istre, Dalmacije i ostalih dijelova.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *