ŠTIKOVICA-VRBICA-LOZICA: Matušić – Radovi su praktički gotovi, očekujemo nastavak investicije za Mokošicu

485

Radovi na izgradnji i rekonstrukciji mreže vodoopskrbe i odvodnje Štikovica-Vrbica-Lozica do naselja Mokošica privode se kraju. Iako je završetak projekta bio najavljivan za kraj prosinca, malo se odužio, a Lukša Matušić predsjednik Uprave Vodovoda Dubrovnik, objasnio je zašto.

– Radovi se privode kraju, nije se moglo asfaltirati do Božića i Nove godine. Čekamo asfalt ovih dana koji bi trebao doći što prije. Investicija se praktički završila, ali radi vremena, imali smo problem zbog kiše, izgubili smo nekoliko dana. Htjeli smo to asfaltirati do Božića, to jest, do kraja godine, međutim problem je bio dovesti asfalt jer su i oni na godišnjim odmorima isto. Vjerujem da će se to iza Sveta tri kralja završit – kazao je Matušić. 

Objasnio je kako je zadovoljan projektom obzirom koliko je problema bilo, dodavši kako neće biti zadovoljni ako ne nastave projekt dalje kroz Staru Mokošicu. 

– Prilagođavali smo se odredbama o zatvaranju prometa i nekim stvarima koje građani nisu vidjeli. Na primjer, more na tom dijelu stalno je ulazilo u kanal pa se gubilo vrijeme na ispumpavanje. Sad očekujemo da ove godine nastavimo s projektom. Imamo građevinsku dozvolu za cijelu Staru Mokošicu, ako ne nastavimo s tim nije dobro i nećemo biti zadovoljni s investicijom u potpunosti. Inače ova investicija ima potpunog smisla tek kad Staru Mokošicu završimo, čime zatvaramo priču – zaključio je direktor Vodovoda Lukša Matušić.

Podsjetimo, Vodovod Dubrovnik 9. listopada prošle godine započeo je izvođenje radova izgradnje i rekonstrukcije mreže vodoopskrbe i odvodnje Štikovica-Vrbica-Lozica do naselja Mokošica. Riječ je o projektu vrijednom ukupno 8,5 milijuna kuna koji će značajno poboljšati vodoopskrbne prilike na tom području, dok će izgradnja kanalizacijske mreže značajno doprinijeti poboljšanju sanitarnih uvjeta.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *