TETE NIKE IZ GRADSKE KANTINE: Dočekao me je najstariji gradonačelnik, a ispratit će me najmlađi

69

Odlazak tete Nike iz kantine Grada Dubrovnika, koja je tu provela 42 godine, prava je senzacija zadnjih dana. Više se priča o njenom odlasku u mirovinu i tome tko bi je mogao zamijeniti da bi tu temu slobodno mogli uvrstiti u dnevni red sljedeće sjednice Gradskog vijeća. Šalu na stranu, ali tete Nike kaže kako joj mobitel zvoni stalno, novinari su postali uobičajeni gosti na njenom uskoro bivšem radnom mjestu, svi je prepoznaju, traže, pa nema vremena ni praviti kave. Kaže kako je mnogi zadirkuju da je postala prava medijska zvijezda. 

Njenoj popularnosti u medijima zasigurno je pomogao i Upravni odjel za poslove gradonačelnika Dubrovnika koji je objavio natječaj kako Grad Dubrovnik traži stručnu osobu s iskustvom za posao “kafe kuharice”, koji su potom mnogi kroz šalu krenuli dijeliti upravo zbog tako navedenog pojma. 

Nike Nine Stanišić, rođena Mlinarić, preko noći postala je najpoznatiji državni službenik u državi.

– Osjećam se sasvim normalno, nisam zvijezda i ne znam zašto bih bila, smatram da sam ispravno radila svoj posao – govori Stanišić koja je u Gradu počela raditi 1985. godine kao spremačica.

– Radila sam 24 godine kao spremačica s tim da sam nekad znala uletjeti i zamijeniti tetu Neđu na kavama. Kad je ona pošla u mirovinu prebacili su me na njeno mjesto gdje sam evo ostala do danas.

Tijekom njenog radnog staža promijenilo se nekoliko gradonačelnika, brojna poznata lica iz političkog i javnog života prošla su tuda, ali tete Nike naglašava kako su prema njoj svi bili vrlo ljubazni i susretljivi.

– Kada sam došla zatekla sam predsjednika tadašnje Općine Dubrovnik Jerka Breškovića, pa je došao Pero Skurla, zatim Tomo Milković koji je imao dva mandata. Došao je rat i onda je bio ratni gradonačelnik Pero Poljanić, iza je došao Ćićo Obuljen, pa Vido Bogdanović, Dubravka Šuica, Andro Vlahušić i evo sad Mato Franković – govori Stanišić te dodaje kako ju je dočekao najstariji gradonačelnik, koji sad ima 90 godina, a ispratit će je najmlađi.

Kroz kantinu su prošla brojna poznata lica među kojima su Miroslav Tuđman, Frano Pašalić, Ante Gotovina, Davor Lukšić, Ante Marković, čak i Kolinda Grabar Kitarović prije nego što je postala predsjednica.

Tete Nike kaže kako je vrlo prilagodljiva osoba i da će u mirovini uvijek imati što za raditi.

– Ujutro kafica s mužem, zatim ću poć u spenzu i kupiti mu novine, skuhati ručak, popodne u šetnju. Naći ću ja sebi posla uvijek, prava domaćica uvijek ima nešto za raditi po kući – zaključuje tete Nike iz Gradske kantine koja će svima, i političarima i zaposlenicima Gradske uprave, ali i brojnim drugima koji su znali samo navratiti, itekako nedostajati.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *