(FOTO) Tjedan života i braka otvoren proslavom u Korčulanskom dekanatu

636
Tjedan života i braka prvi put se organizira na području Dubrovačke biskupije, a u svakom od šest dekanata jednoga dana u tjednu organizira se proslava Dan braka i obitelji. Tjedan je započeo proslavom u Žrnovu u Korčulanskom dekanatu u ponedjeljak, 5. veljače.
 
Proslava je započela okupljanjem obitelji, svećenika i biskupa u OŠ „Ante Curać-Pinjač“ u Žrnovu. Nakon dvije dječje recitacije i pjesme don Željko Kovačević, dekan Korčulanskog dekanata, je imao uvodni pozdrav. Uslijedilo je predavanje don Marinka Šljivića na temu „Dostojanstva braka i obitelji“. Bračni par Stijepo i Jelena Gleđ imali su svjedočanstvo o njihovom braku, poteškoćama i životu s Bogom. Poslije predavanja i svjedočanstva organizirana je procesija. Dubrovački biskup mons. Mate Uzinić blagoslovio je svijeće za obnovu bračnih zavjeta nakon čega su se svi uputili prema župnoj crkvi sv. Nikole u Žrnovu gdje je bila mogućnost za ispovijed.
 
Koncelebrirano misno slavlje predvodio je biskup Mate Uzinić, koncelebrirali su svećenici Korčulanskog dekanata, a pjevao je mješoviti zbor župe Žrnovo pod vodstvom s. Anite Sučić. U propovijedi je biskup Uzinić zahvalio svima na organizaciji susreta te pozvao obitelji na vjeru jednih prema drugima. Nakon propovijedi je obitelj Marka Bačić „Posinak“ iz Blata upalila svijeću s logom Susreta hrvatskih katoličkih obitelji koje će se ove godine održati u Splitu i Solinu od koje su upaljene ostale svijeće i ostalih bračnih parova. Potom je uslijedila obnova bračnih obećanja.
 
Pred kraj mise biskup Uzinić je podijelio uspomene ovogodišnjim jubilarcima, a to su: Jure Žaknić i Marija r. Farac iz Blata koji slave 60 godina braka; Tonči Franulović i Biserka r. Tulić iz Vela Luke koji slave 50 godina braka te Mišo Biliš i Valerija r. Pačarić iz Korčule i Ivan Tomašić i Snježana r. Puljić iz Smokvice koji slave 25 godina braka.Pred kraj mise biskup Uzinić je podijelio uspomene ovogodišnjim jubilarcima, a to su: Jure Žaknić i Marija r. Farac iz Blata koji slave 60 godina braka; Tonči Franulović i Biserka r. Tulić iz Vela Luke koji slave 50 godina braka te Mišo Biliš i Valerija r. Pačarić iz Korčule i Ivan Tomašić i Snježana r. Puljić iz Smokvice koji slave 25 godina braka.
 
Nakon završnog blagoslova dubrovački biskup je svima ostalim parovima kojih je bilo više od 80 podijelio slike Svete Obitelji kao uspomenu na obnovu bračnih zavjeta i na prvu proslavu Dana braka i obitelji u Korčulanskom dekanatu. Ministranti su svima prisutnima također podijelili prigodne sličice s molitvama za obitelji koje je tiskao ured Korčulanskog dekanata. Nakon svega uslijedio je tratamenat u školi koje su pripremili župljani župe sv. Martina u Žrnovu, piše dubrovačka biskupija.Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *