Treće izdanje filmske radionice Motion: Završeno snimanje glazbenog spota

422

Završilo je treće izdanje filmske radionice Motion s fokusom na glazbeni spot. Radionicu je organizirala udruga Motion u periodu od 21-27.rujna 2017. godine u suradnji sa odsjekom komunikologije na Sveučilištu u Dubrovniku. Mentori trećeg izdanja radionice Motion bili su filmaši Barbara Vekarić, Jason Mann i Jozo Jozipović. 

“Kao Dubrovkinja, imam želju poticati razvoj audiovizualne umjetnosti u Gradu. Vec treću radionicu za redom pozivamo predavače iz raznih zemalja da dođu predavati mladim Dubrovčanima i studentima Sveučilišta. Dubrovnik je predivan grad koji svatko želi posjetiti, stoga se filmski profesionalci rado odazivaju pozivu da sudjeluju na našim radionicama. Svaka radionica koju organiziramo je orijentirana na drugo područje filma: prva je bila o filmu generalno, a druga je bila orijentirana na montažu.”

Jozo Jozipović, Dubrovčanin s adresom u Velikoj Britaniji, gdje je otišao studirati filmsku i medijsku produkciju na Sveučilištu u Sunderlandu, jako puno pomaže pri izvođenju radionica.

“Radionice su jako dobra platforma za mlade i entuzijastične pojedince da zagrebu ispod površine i uhvate se u koštac s izazovom, nudeći uvid u situaciju od strane ljudi koji su sami prošli kroz te iste početke. Mislim da je glazbeni spot jedna forma koja nudi početnicima dobru priliku za vježbanje, jer je ta forma fleksibilna i za uspješno snimanje spota nije potrebno vladati filmskim jezikom, već se više igrati i eksperimentirati s vizualima.”

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *