TRI HOTELA I VILE U DUBROVNIKU: Vlahović i Adris grupa preuzeli hotele Anđelka Leka

662

Predsjednici uprava Adris grupe, Ante Vlahović, i HUP-a Zagreb, Anđelko Leko, potpisali su u Zagrebu ugovor o kupoprodaji udjela i strateškom partnerstvu, priopćeno je u ponedjeljak iz Adrisa.

Navodi se kako Adris grupa postaje vlasnikom 77,78 posto udjela u Expertusu, koji je većinski dioničar HUP-a (58,6 posto). Leko ostaje vlasnik 22,22 posto Expertusa. Ugovor stupa na snagu odobrenjem Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja.

Predsjednika Uprave Adris grupe Ante Vlahovića izjavio je kako je Adris krajnje usredotočen na svoje poslovanje, osobito na turizam i proizvodnju zdrave hrane.

UP-Zagreb d.d. u svojem vlasništvu ima šest hotela u Zagrebu – Westin, Sheraton, Panorama, Jadran, Zagreb i International – te tri hotela i vile u Dubrovniku, od kojih je posljednji, Hotel Sheraton Dubrovnik Riviera, otvoren 2015. godine kao dio investicije vrijedne više od 80 milijuna eura.

U 2016. HUP-Zagreb je zabilježio rast prihoda od 10,7 posto na 263 milijuna kuna. Nakon oporezivanja dobit mu je iznosila 64,9 milijuna kuna.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *