U TJEDAN DANA DVA FIZIČKA SUKOBA U KONAVLIMA: Božo Lasić pisao ministru prometa na temu taksista

261

U samo tjedan dana dogodila su se dva sukoba taksista i vozača Ubera u Konavlima. Nesuglasice su već odavno prešle u otvoreni rat, a teške situacije svjestan je i načelnik Općine Konavle Božo Lasić koji je uputio otvoreno pismo ministru mora, prometa i infrastrukture Olegu Butkoviću.

– Naši taksisti su najviše ozlojađeni kad vide tuđe registarske oznake. Dakle, ljudi dolaze ovdje raditi kako bi njima dizali posao i to ne mogu nikako prihvatiti. Isto tako drugu stvar nisam nikako prihvatio i najoštrije je osuđujem, a to su nemile scene prije nepunih tjedan dana kad su Konavle i Dubrovnik bili blokirani što je uistinu sramotno i to baš sad kad je vrhunac turističke sezone – izjavio je Božo Lasić za Dubrovačku televiziju.

Lasić smatra kako netko za blokadu magistrale treba odgovarati. Jučer je održao sastanak s taksistima i ispunio obećanje.

– Poslao sam pismo ministru kako bi se što prije ti problemi riješili i da se ovo više ne bi događalo – otkrio je načelnik Općine Konavle.

Inače, iz Ubera su nedavno izvijestili kako od početka ljetne sezone bilježe dosta prijava nasilja i agresije prema partnerima-vozačima diljem cijele Hrvatske. Broj napada odnosi se samo na incidente koji su prijavljeni Uberovoj službi podrške, a velik broj napada ostane prešućen odnosno vozači ne odluče prijaviti radi straha za sigurnost. Najčešće se radi o verbalnom i fizičkom zlostavljanju, uništavanju imovine te prijetnjama od strane taksista diljem Hrvatske.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *