USUSRET 25. OBLJETNICI DEBLOKADE DUBROVNIKA: Ove godine i svečano postrojavanje Hrvatske vojske u Gružu!

359

Povodom obilježavanja velike 25. obljetnice deblokade Dubrovnika i oslobađanja krajnjeg juga Hrvatske koje će se upriličiti u listopadu ove godine, gradonačelnik  Mato Franković, zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić, privremena pročelnica Upravnog odjela za poslove gradonačelnika Marijeta Hladilo te zamjenica župana Žaklina Marević održali su radni sastanak s načelnikom glavnog stožera Oružanih snaga RH generalom – pukovnikom Mirkom Šundovom, zapovjednikom Hrvatske ratne mornarice admiralom Predragom Stipanovićem i pukovnikom Darkom Podrugom. 

Na održanom sastanku jednoglasno je istaknuto kako će se ova obljetnica dostojanstveno obilježiti dvodnevnim programom koji će osim tradicionalnog obilježavanja uključivati svečano postrojavanje postrojbi Hrvatske vojske u luci Gruž po uzoru na svečano postrojavanje koje je upriličeno 29. listopada 1992. godine kada je prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman stigao na oslobođeno dubrovačko i hrvatsko tlo.

Osim svečanog postrojavanja, na održanom sastanku usuglašene su i druge sastavnice slavljeničkog programa pa će tako između ostalog biti organiziran i mimohod postrojbi Hrvatske vojske povijesnom jezgrom Dubrovnika te veliki koncert na kojemu će nastupiti neki od najboljih hrvatskih izvođača.

Dogovorena je i organizacija stručnog skupa koji za cilj ima pobliže upoznati javnost s konkretnim strategijama, pothvatima i operacijama koje je bilo potrebno poduzeti kako bi se oslobodio okupirani Dubrovnik.

Gradonačelnik Franković je istaknuo kako Grad Dubrovnik podržava i cijeni inicijativu Oružanih snaga Republike Hrvatske za organizaciju obilježavanja 25. godišnjice deblokade Dubrovnika te da Grad Dubrovnik stoji na raspolaganju za potrebnu pomoć oko realizacije.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *