Završne pripreme za obilježavanje 25. obljetnice vojno redarstvenih operacija “Oslobađanje juga Hrvatske”

306

Pripreme za svečano obilježavanje 25. obljetnice vojno redarstvene operacije “Oslobađanje juga Hrvatske” ulaze u završnu fazu, a na današnjem koordinacijskom sastanku kojega su predvodili gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković, zapovjednik Hrvatske kopnene vojske, general-pukovnik Mate Ostović i pomoćnik ministra branitelja Dinko Tandara  usuglašeni su tehnički detalji sa sudionicima programa obilježavanja.

Osim tehničkih detalja na održanom sastanku razgovaralo se i o važnosti obilježavanja 25. obljetnice vojno redarstvenih operacija “Oslobađanje juga Hrvatske”. Tom prilikom gradonačelnik Franković istaknuo je kako je uloga dubrovačkih branitelja u stvaranju nezavisne Republike Hrvatske neizmjerna.

Gradonačelnik Franković je istaknuo i kako očekuje da će cjelokupna proslava i obilježavanje ove obljetnice proći u  najboljem redu i uistinu u svečanom ozračju te je još jednom uputio poziv svim sugrađanima da se tijekom subote i nedjelje pridruže obilježavanju pobjedničkih akcija naših branitelja i junaka.

Podsjetimo, dvodnevnim program u subotu i nedjelju Dubrovnik će obilježiti 25. obljetnicu vojno redarstvenih operacija “Oslobađanja juga Hrvatske”.
U subotu, 28. listopada, ispred crkve svetog Vlaha u 20:30 sati održat će se koncert Orkestra OS RH i Klape „Sv. Juraj“.

Središnji dio svečane proslave odvijat će se u nedjelju, 29. listopada. Započet će budnicom ulicama Dubrovnika u izvedbi Orkestra OS RH u 8 sati, a nastavit će se svečanim mimohodom postrojbi koji će krenuti iz povijesne jezgre prema Pilama, Ulicom branitelja Dubrovnika, Vukovarskom ulicom, zatim Obalom pape Ivana Pavla II do gruške luke.

Središnji dio proslave bit će u nedjelju, 29.listopada u 13:00 sati u luci Gruž gdje će se između ostaloga upriličiti i svečano postrojavanje postrojbi Hrvatske vojske po uzoru na svečano postrojavanje koje upriličeno 29. listopada 1992. godine kada je prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman stigao na oslobođeno dubrovačko i hrvatsko tlo.

Svečanosti obilježavanja po prvi puta u Dubrovniku pridružit će se i borbeni avioni te Krila Oluje.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *