ZRINKA RAGUŽ: Radimo na projektima energetske obnove i korištenja obnovljivih izvora energije

428

Od mog tima i mene se s pravom, i od građana i od gradonačelnika, očekuju jasni i vidljivi rezultati – kazala je Zrinka Raguž, privremena pročelnica Upravnog odjela za Europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju.  Objasnila je kako funkcionira odjel i jesu li uspjeli izvući sredstva iz fondova.

Podsjetimo, Gradsko vijeće donijelo je Odluku o ustrojstvu Gradske uprave Grada Dubrovnika kojom je u rujnu prošle godine umjesto dosadašnjih 12, u funkciju stavljeno 14 upravnih odjela među kojima i ovaj na čelu sa Raguž.

– Kako je moj upravni odjel zadužen za Europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju, a do sada taj odjel nije postojao, najprije je bilo potrebno ekipirati se i organizirati, a kako bi se što brže i što snažnije krenulo u privlačenje novca iz fondova EU.  To do sada, nažalost, nije bio slučaj – istaknula je.

Prvi “zalogaj” u koji je njen odjel zagrizao bio je hvatanje rokova za 600 milijuna kuna vrijedan projekt aglomeracije – kanalizacije, odvodnje i vodoopskrbe.

– Radimo na projektima energetske obnove i korištenja obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora, planiramo obnavljati kulturnu baštinu europskim novcima. Nakon revizije koja je ukazala na niz nepravilnosti u agenciji DURA sanirali smo štetu i restrukturirali agenciju – rekla je Raguž. 

Dodala je kako sve stižu te se nadaju da će uspjeti nadoknaditi sve što je propušteno za vrijeme bivše vlasti. 

– Osobno sam ostala bez dobrog dijela svog slobodnog vremena. Redoviti sastanci oko EU fondova i projekata, službena putovanja, protokol, ostane jako malo vremena za predah. No, željela sam ovaj izazov, pa mi je zadovoljstvo nositi se s njime – zaključila je privremena pročelnica Upravnog odjela za Europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju, Zrinka Raguž.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *