ŽUPAN LAGAO O SAMOUBOJSTVIMA U DOMU ZA STARIJE I NEMOĆNE!

517

Dubrovačka televizija je 13. travnja otkrila kako su se u posljednjih nekoliko mjeseci u Domu za starije Dubrovnik dogodila tri samoubojstva. Pitanje je upućeno i na konferenciji za medije županu Nikoli Dobroslaviću i članovima stožera. Oni su ostali jednako iznenađeni informacijom. Načelnik Županijskog stožera Joško Cebalo kazao je tada kako nije upoznat s tim slučajevima, ali je obećao istragu. Jedino je načelnik PU dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević kazao kako su se samoubojstva dogodila u prosincu, ožujku i travnju, kako stradali imaju oko 90 godina te da je obavljen policijski očevid i o svemu je obaviješten DORH.

Tri dana poslije, točnije 15. travnja na konferenciji za medije ponovno su uputili pitanje Županu. Je li pokrenut upravni nadzor?

Župan je tada odgovorio sljedeće.

-Županija kontaktirala ministarstvo koje može jedino napraviti pravi uvid u poslovanje Doma za starije. Objašnjeno nam je da u ovom trenutku ne izlaze na uvide dok traje infekcija, ali da će to napraviti čim se situacija smiri – kratko je tada odgovorio župan, a njegov odgovor možete vidjetu u priloženom video OVDJE

Obzirom kako se situacija epidemiološki smirila, novinari Dubrovačke televizije jučer su kontaktirali nadležno ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Upit je bio sljedeći:

U samo nekoliko mjeseci dogodila su se tri samoubojstva u Domu za starije Dubrovnik čiji je osnivač Županija. Jeste li upoznati s time i hoće li inspekcija resornog ministarstva izaći na teren i kada?

Odgovor koji su dobili poprilično iznenadio.

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku nije zaprimilo prijavu za navedeni Dom te vas molimo da se obratite Ustanovi.

Ustanovi ćemo se svakako obratiti večeras. Ravnateljica Doma za starije Marina Sambrailo od 20 sati gostuje u emisiji Točka gledišta, javili su iz Dubrovačke televizije.

Županu su također uputili upit. Zašto je iznesena neistina u medijskom prostoru. Zašto je rekao da su kontaktirali ministarstvo ako nisu? Tko govori istinu, a tko iznosi neistine. Župan ili pak nadležno ministarstvo. Čim dobijemo odgovore objavit ćemo – kažu novinari s Dubrovačke televizije.

Izvor:dubrovackiportal.hr

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *