Adventskih kućica će ipak biti, ali ne na Stradunu nego na taraci Studentskog doma

417

Adventskih kućica će ipak biti. Samo ne na Stradunu, na Brsaljama ni u Gružu, nego na taraci Studentskog doma u Dubrovniku. Ovim povodom kontaktirali smo ravnatelja Marka Potrebicu, koji nam je rekao:

– Ukoliko od ponedjeljka Nacionalni stožer ne donese odluku o zatvaranju restorana tj. ugostiteljskih objekata postavit ćemo dvije kućice na taracu Studentskog doma radi ugođaja, ali model rada neće biti kao što je bilo na Stradunu prošlih godina. Zadržavanja ispred njih nema, nema gužve i boravka na nogama te barskih stolica, hrana će se moći kupiti i nositi ili doma ili konzumirati na stolovima restoranskog tipa na otvorenom, uz sve propisane epidemiološke mjere, što znači mjerenje temperature i razmak stolova od minimalno 4 metra. Ukratko, ako je dozvoljen rad taraca drugim ugostiteljskim objektima onda je i nama, a kućice su podsjetnik na neka ljepša vremena i tračak optimizma. Napominjem da Grad Dubrovnik nema, niti je imao išta s ovom našom idejom niti je nadležan za poslovanje Studentskog centra.
 
Potrebica kaže kako je ovaj projekt pokrenut radi stosedamdeset studenata, korisnika doma.
 
– Studenti se unutar doma ne smiju družiti međusobno, pa im želimo ipak stvoriti ugođaj kako bi imali neki sadržaj, ali pod kontroliranim uvjetima. Alternativa je da se druže na drugim lokacijama bez kontrole jer jako je teško među mlađom populacijom provoditi epidemiološke mjere. Uz uobičajenu dnevnu ponudu jela na kućicama će se posluživati i razne vrste kobasica i kuhano vino. Zbog toga smo kontaktirali lokalne mesne prerađivače i Zakladu Vrhunsko vukovarsko.
Dobrodošli su i naši sugrađani uz poštivanje navedenih mjera. Nakon današnjih izjava iz Stožera postoji realna mogućnost kako od ove ideje neće biti ništa te će se rad restorana i caffe barova zabraniti.
 
 

Komentari




Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *