ANDRO OPLEO PO MATU: MILIJUNI NA RAČUNIMA, A NE DAJU DAR ZA DJECU!

352
Situacija oko neisplata božićnica i darova za djecu djelatnicima Grada Dubrovnika, gradskih tvrtki i ustanova se ne stišava. Nakon što je predsjednica dubrovačkog HNS-a, Nataša Gabričević uputila javni apel da se božićnice isplate, oglasio se i bivši gradonačelnik Andro Vlahušić, čiju objavu prenosimo u cijelosti.
“Susrećem brojne zaposlenike gradskih tvrtki, ustanova i grada Dubrovnika, proteklih dana uključujući i sindikalne člnike. Razgovaramo i kažu mi Grad nije isplatio dar za djecu i božićnice zaposlenicima, osim jedne tvrtke. Mislili smo kriza je, Grad nema para, ne možemo dobiti ono čega nema.
Onda odjednom slušamo i čitamo kako se gospodin Mato Franković hvali, kako u gradskome cash poolu ima 85 milijuna kuna. NAŠIH novaca, jer samo mi plaćamo vodu, parkiranja, pokaze, naknade, poreze i prireze. Gledamo Gradsko vijeće i vidimo da Grad pokalanja Mljetu četiri milijuna kuna. Prijedlog podržavaju vijećnici HDZa i partnera.
A dar za djecu i božićnice svim zaposlenicima grada, vozačima Libertasa, tetama u vrtiću, čistačima ulica, kulturnim radnicima i ostalima, sukladno potpisanim Kolektivnim ugovorima košta manje od pet posto, jedne dvadesetine novca u cash poolu ili manje od poklona Mljetu.
Kažu mi pitali smo svoje direktore, zvali gradske vijećnike koji glasuju za proračun. Rekli su nam: Para ima, Franković zabranio isplatu. BOJIMO se za svoje pozicije i ne možemo vam pomoći. Nema božićnica , niti dara za djecu.
Dar za djecu i božićnice, najpravednije su mjere, koje zaposlenici dobivaju. Isti iznos dobivaju svi zaposleni, bez obzira na visinu plaće i položaj u poduzeću.
Kada postoje milijuni gradskih novaca na računu, uskratiti zasluženi novac zaposlenicima može samo osoba bez socijalne osjetljivosti. Osoba kojoj je stranka jedini cilj i sredstvo, a ne dobrobit Grada.
Franković se cijelo vrijem ponaša kao da su gradski novci, stranačka kasica prasica, koja mu služi za osobni politički probitak. Stotine novozaposlenih u gradskoj upravi i tvrtkama, stranački su drugovi koji glasaju na unutarstranačkim izborima, a plaćamo ih više nego prikupimo od gradskoga prireza. Novci Mljetu su poklon stranačkom kolegi, kako bi se pokazala moć u županiji.” – objavio je Vlahušić.
Kako neslužbeno doznajemo, za sutra je dogovoren kolegij gradonačelnika s direktorima gradskih poduzeća, a tema je isplata božićica i dodataka djelatnicima. Obzirom da se velika bura digla upravo oko ove teme, a veliki broj naših sugrađana egzistira od Grada Dubrovnika, gradskih tvrtki i ustanova, nije isključena mogućnost da gradonačelnik Franković ipak popusti i odobri isplate božićnica ili drugih dodataka.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *