Božo Lasić o brzoj cesti kroz Konavle: Nedopustivo je rušiti kuće, HC-u šaljemo novi prijedlog

440

Načelnik Općine Konavle Božo Lasić nazočio je u petak u sjedištu Dubrovačko-neretvanske županije radnom sastanku na temu izgradnje brze ceste od Dubrovnika do granice s Crnom Gorom na kojem je zaključeno kako će Hrvatskim cestama biti dostavljen jedinstven prijedlog trase te prometnice, usuglašen s čelnicima svih jedinica lokalne samouprave preko čijeg teritorija prelazi ta cesta, ali i s Dubrovačko-neretvanskom županijom, a potom će se takvi prijedlozi uklopiti u postojeću Studiju izvodljivosti kako se ne bi morala raditi nova studija na čemu bi se izgubilo osjetno puno vremena.

Načelnik Lasić se zahvalio županu Dobroslaviću i Hrvatskim cestama na ovom sastanku te još jednom naglasio kako je trenutna trasa te ceste neprihvatljiva za Općinu Konavle, te kako se Općina o tome pismeno izjasnila u nekoliko navrata, no odgovor nikada nije stigao.”U nekoliko navrata smo slali predstavke i žalbe Hrvatskim cestama, nitko nam nikada nije ništa odgovorio.

Za predio ceste koji je spoj Zvekovice i Plata i za koji postoji lokacijska dozvola imamo veliki problem jer je tamo predviđeno rušenje obiteljskih kuća. Ti ljudi tamo su sada u jednoj velikoj nesigurnosti jer ne znaju što će se dogoditi. Nije potreba rušiti te kuće to je čak i skuplje rješenje”, rekao je načelnik Lasić te naglasio kako je cesta kroz Konavle postala tranzit za Crnu Goru i Albaniju.”Vjerujem kako bi na predjelu Konavala bilo puno jeftinije rješenje napraviti rekonstrukciju D8 u brzu cestu jer većim dijelom ne prolazi izravno kroz naseljena mjesta”, naglasio je načelnik Lasić.

Član Uprave Hrvatskih cesta Nikša Konjevod rekao je kako projekt ove brze ceste ima veliku perspektivu za financiranje kroz fondove EU, a na sastanku je naglašeno i kako se nijedna cesta nije napravila bez izrazite podrške jedinice lokalne samouprave.Također na sastanku je naglašeno kako su u planu rada Hrvatskih cesta pješački prijelazi s potrebnom svjetlosnom signalizacijom na predjelu Oboda i Močića.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *