Dani otvorenih vrata peljeških podruma 2017.: Pelješac vinsko carstvo

353

Uvažavajući činjenicu da hrana i vino postaju regionalna atrakcija, a ne samo uslužna djelatnost, usituaciji kada još do kraja nije izgrađen profil što je to hrvatsko vino koje bi bilo konkurentno ostalim vinima s nacionalnim obilježjem, nastavljamo informirati tržište o različitostima širokog spektra kvalitete vina koji izvire iz zemljopisnih i klimatskih specifičnosti ovog područja.

Spoznaja da ta prednost mora biti na odgovarajući način usklađena i drugim čimbenicima koji uvjetuju dostizanje vrha kvalitete vina potrebno je dodatno uključiti proizvođače i još ih više zainteresirati da se pripreme za kvalitetniju tehnologiju te navikavati potrošače kulturnijoj potrošnji vina. Kolektivna želja je zainteresirati širi krug korisnika, uvaženih proizvođača, trgovaca, ugostitelja i potrošača za bogatu vinarsku proizvodnju naše županije, a prezentaciju vina izdići na razinu koju prihvaća europski svijet vina.

Dan otvorenih vrata peljeških podruma samo je jedna od niza aktivnosti koje provode vinari uključeni u Udrugu Pelješki vinski puti i Udrugu Plavac mali-Pelješac. Brojnim promocijama vina i turizma pokušava se zainteresirati širi krug ljudi da je vino i turizam najači adut DNŽ-e.

I pored svih aktivnosti nastavljamo i nadalje sa promocijama kako bi se unaprijedio razvoj cjelog područja te nam je cilj da se vino nađe na prvom mjestu u svim vinskim kartama restorana i hotela pogotovo u našoj županiji. Plavac mali pravi je dragulj među našim autohtonim sortama! Plavac mali može dati i daje različite kategorije vina, pa se u svakom pogledu i smislu uvijek nađe za svakoga ponešto… i zato prijavite se i dođite na dvanaestu manifestaciju.

Dobro došli i živjeli!
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *