DENIS PAVELA: HVALA SVIMA! U ovih mjesec dana članovi inicijative „Ruka pomoći“ OBAVILI SU 1750 POSJETA!

210

“Dragi prijatelji, htjeli smo Vas izvijestiti da je prošlo 50 dana dana otkada je Inicijativa „Ruka pomoći“ započela sa djelovanjem na području Grada Dubrovnika i šire okolice.

Ruka pomoći je prva takva inicijativa na području grada Dubrovnika te među prvima u RH, koja je imala za cilj pružiti pomoć našim sugrađanima starije životne dobi, nemoćni i lošeg zdravstvenog stanja u pogledu nabave prehrambenih, higijenskih namirnica kao i lijekova iz ljekarni, a sve putem mobilnog kontakta telefonskim uređajem. Bili smo upoznati sa uputama nacionalnog stožera da je upravo ta skupina naših sugrađana najugroženija od infekcije Covid-19!

Odmah potom inicijativi su se priključili i restorani sa područja grada Dubrovnika i to restaurant „Orsan“, „Veranda“ i „Azzuro“ te je inicijativa „Ruka pomoći“ uz gore navedene potrepštine navedenoj skupini sugrađana započela sa dostavljanjem toplih obroka – ručaka (pečeno, kuhano, salata, slatko….).

Prilikom same dostave članovi inicijative se vode uputama o samozaštiti kao i zaštiti korisnika te nema fizičkog kontakta sa korisnicima već isključivo putem mobitela/telefona i dostave na kućnom pragu.

U ovih mjesec dana članovi inicijative „Ruka pomoći“ OBAVILI SU 1750 POSJETA  prema našim sugrađanima sa higijenskim, prehrambenim potrepštinama te lijekovima iz ljekarni.

Isto tako inicijativa Ruka pomoći uz gore navedeno DOSTAVILA JE I 1310 TOPLIH OBROKA – RUČAKA (sa „ožicom“ i pantarulom) našim najugroženijim sugrađanima.

Isto tako uvidjevši da je vanjskim korisnicima Doma za umirovljenike Dubrovnik, ukinuta dostava toplog obroka, inicijativa se uključila te je od 14. do 21. travnja 2020. svakodnevno nosila topli obrok – ručak tim korisnicima kako isti ne bi ostali bez obroka./33 kućanstva/

I naravno sve ovo gore navedeno, uključujući vanjske korisnike Doma za umirovljenike je BESPLATNO, od same hrane, pripreme i dostave, ali se zato i zovemo Ruka pomoći jer nam je sada zajedništvo i pomoć jednih drugima potrebnija nego ikada! Ovom prilikom zahvaljujem svim članovima inicijative od Luka, Mirka, Maje, Iva, Željka, Marina, Mirele, Damira, Ane… na velikom odricanju i ljubavi za druge!

S obzirom na prestanak mjera, ukidanje propusnica, uspostave JGP-a, otvaranje tržnica, ugostiteljskih i uslužnih djelatnosti te trgovina prestali su razlozi za djelovanje i postojanje inicijative “Ruka pomoći” te ista prestaje sa radom!” – objavio je Denis Pavela na Facebok stranici Sigurnost u prometu

Denis Pavela
Inicijativa Ruka pomoći

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *