DOBAR POSAO U DALMACIJI: Vlasnici luksuznih vila zgrću enormne svote zahvaljujući zlatnoj mladeži

311

Neće za luksuzne kuće i vile s bazenima u Dalmatinskoj zagori završiti sezona s prvom kišom, piše Slobodna Dalmacija.

Dapače, vlasnici tih raskošnih zdanja u unutrašnjosti priobalja cijelu će zimu imati neki turistički promet, ali i pristojnu zaradu, iako neće biti klasičnih odmorišnih turista. Naime, tržištu na kojemu je takvih upita puno, ponudili su svoje kuće izvan glavne sezone za različite proslave i fešte i postigli – pun pogodak.

Momačke ili djevojačke večeri, ali i okupljanja manjih tvrtki (team building), postali su izvor zarade u kućama za odmor tijekom izvansezonskog razdoblja jer su baš takve kuće za tu vrstu proslava najtraženije. A da ni zarada pri tome nije zanemariva, govori podatak da se na 24 sata kuće iznajmljuju po cijeni od dvije do 3,5 tisuća kuna, ovisno o opremljenosti i kapacitetu.
U agencijama za posredovanje u iznajmljivanju kuća kažu kako se aranžmani u kojima se uzima cijela kuća na jedan dan radi proslave momačke ili djevojačke večeri uglavnom dogovara izravno s vlasnikom kuće koji tom prilikom određuje i cijenu i pravila ponašanja onih koje pušta u kuću.

Tako se najčešće vile u kojima se okupljaju društva od 10-15 veselih momaka ili djevojaka uzimaju u najam u petak od podne i u njima se boravi do subote u podne. Jede, pije, pleše, igra balote, kupa…
– Cijena kuće nam je bila 3 tisuće kuna i u nju se moglo bez problema smjestiti i prespavati nas 15 koliko nas je bilo na djevojačkoj večeri. Kuća ima bazen, prostor za rekreaciju, igralište za balote, biljar, roštilj, lijepo je i moderno uređena i bili smo zadovoljni.

A jedva smo je našli jer su sve bile već zauzete ili rezervirane za slične proslave puno ranije. Sada svi prave djevojačke ili momačke večeri u tim lijepim kućama u zaleđu oko Sinja, Dugopolja, Imotskog u kojima zimi nema turista pa ih vlasnici iznajmljuju za takve fešte – kazuje mladenka koja je nedavno u jednoj takvoj kući u Broćancu okupila žensku ekipu na djevojačkoj večeri.

Cijeli članak pročitajete OVDJE.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *