DOZNAJEMO/ Jedan od osmih razreda OŠ Lapad ide u samoizolaciju, dvoje učenika pozitivno na koronavirus

554

Prema informacija kojima raspolaže Dubrovnik INsider, danas je dvoje novozaraženih učenika iz istog 8.razreda u OŠ Lapad.

Kontaktirali smo ravnateljicu Nikolinu Soko koja je potvrdila ovu informaciju za naš portal.

– Nažalost, imamo dvoje djece pozitivnih na COVID 19 i prema preporukama epidemiologa cijeli razred ide u samoizolaciju, a nastavu će nastaviti pratiti online, kazala je ravnateljica Soko.

“Poštovani roditelji, zbog kontakta vaše djece s oboljelim učenicima u 8.e, prema odredbi epidemiologa cijeli razred se od ovog trenutka stavlja u samoizolaciju. Samoizolacija će biti u trajanju od 1.12. do 11.12. (završava u petak u ponoć) i do tada su djeca u sustavu samoizolacije. U sustav će ih uvesti njihovi liječnici obiteljske medicine pa je posebno važno da odmah nazovete liječnika i prenesete ovu poruku. Samoizolacija znači sam u sobi, pri korištenju wc-a prozračiti prostor i obaviti dezinfekciju korištenih površina. Roditelji učenika koji su u samoizolaciji, a nisu oboljeli, ne ostaju kod kuće, tj. ne otvaraju bolovanja i sl. Ukoliko se kod djeteta pojave simptomi, treba se odmah javiti svom liječniku koji će ga uputiti na testiranje ii, ovisno o nalazu, mijenja se situacija za tu obitelj. Od sutra se nastava za 8.e provodi online preko Yammera. Materijali će se dostavljati na grupe predmeta i u dogovoru s pojedinim učiteljem možda i preko Zoom-a. Evo…što da vam kažem, s obzirom na cijelu situaciju i ja mislim da je jedino rješenje da cijeli razred nastavu prati 10 dana online. Proći će i ovo…” – obavijest je koju su primili roditelji učenika ovog osmog razreda.

Ranije danas pisali smo kako u Osnovnoj školi Lapad ima i pozitivna profesorica, a o čemu više možete pročitati OVDJE

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *