FESTA 2018. USUSRET SV. VLAHU: Festa od klapa i vina, Rock parada, Gala koncert, radionice, izložbe…

537

Udruga Festa Dubrovnik 17. godinu za redom priprema manifestaciju Festa 2018. Dubrovnik ususret proslavi blagdana dubrovačkog parca, sv. Vlaha i obilježavanju Dana Grada. Povodom toga Udruga je danas održala konferenciju u Hotelu Valamar Lacroma na kojoj su iznijeli program.

Direktorica programa Feste 2018. Darija Mikulandra-Žanetić najavila je događanja. 

Program počinje 20. siječnja u 18 sati predstavljanjem knjige Dundo Maroje u engleskom prijevodu Filipa Krenusa u suradnji s Domom Marina Držića i Turističkom zajednicom Grada Dubrovnika u teatru Bursa.

Koncertni dio kreće u četvrtak 25. siječnja u 20 sati s tradicionalnom Festom od klapa gdje će  nastupiti 13 klapa iz Dubrovačko-neretvanske županije: Amfora, Atlant, FA Linđo, Karaka, Kaše, Klapa Zračne luke Dubrovnik, Kolafjaka, Kurenat, Ladeste, Maestral, Oštro, Ragusavecchia, Skontradura, Subrenum i kvartete DSO u kazalištu Marina Držića.

Dan poslije, 26. siječnja u Noći muzeja od 19 sati, održat će se dubrovačka Rock parada u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik koja će okupiti dubrovačke glazbenike, što je ujedno dobra prilika za sve da poslušaju koncert i pogledaju umjetnički postav Galerije.

Gala koncert posvećen Beatlesima ‘The Beatles revival orchestra’ upriličit će se 27. siječnja u suradnji s DSO-om, glazbenim producentom Oljom Dešićem i gostima, a održat će se u Hotelu Valamar Lacroma s početkom u 20 sati.

U nedjelju, 28. siječnja, u crkvi Sv. Vlaha od 19 sati dubrovačke operne dive Jelena Štefanić, Andrea Marić, Dubravka Šeparović Mušović i Diana Hilje pjevat će arije uz pratnju kvinteta DSO-a i klavirsku pratnju Stefani Grbić.

U tjednu prije sv. Vlaha,  31. siječnja u 11 sati održat će se ‘Radionica o tradicionalnim jelima za Sv. Vlaha’ u restoranu Mimoza u suradnji s udrugom Deša i Turističko ugostiteljskom školom.

1. veljače u 19 sati u predvorju Kazališta Marina Držića bit će izložba ‘Naš Sveti Vlaho’ u suorganizaciji Dubrovačke udruge likovnih umjetnika i udruge Festa Dubrovnik.

Na Kandeloru, 2. veljače, od podne u Sponzi i Gradskoj kavani uz Hrvatsku gospodarsku komoru, Dubrovačko-neretvansku županiju i Obrtničku komoru održat će se ‘Festa od vina’ na kojoj će vinari počastiti sve koji dođu na Festu i pokazati im što je novo u proizvodnji.

Uz Mikulandru Žanetić, na konferenciji su govorili i ravnatelj DSO-a Damir Milat, predsjednik udruge Slobodan Vlašić, organizator Feste od klapa Vicko Dragojević,  glasnogovornik KMD-a Žarko Dragojević i ravnatelj UGD-a Marin Ivanović.

Festa i ove godine ima humanitarnu namjenu, tako je sav prihod namijenjen obnovi crkve sv. Vlaha.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *