(FOTO) 13.DUBROVAČKI MEDIJSKI DANI: Kako mediji kao medijski posrednici utječu na naš život?

178

Međunarodna znanstvena konferencija 13. Dubrovački medijski dani (DMD) s temom „Digital Intermediaries and Media Pluralism“ (Digitalni posrednici i pluralizam medija) održala se večeras će u Sveučilišnom kampusu Sveučilišta, a također predavanje slijedi i sutra. 

-Kao i svake godine Dubrovački medijski dani odabiru one teme koje su aktualne tijekom te godine. Prošle godine je to bio televizor, ove godine to su digitalni posrednici koji su na neki način zaključili 2016. i započeli 2017. godinu i to s izborima, s rezultatima izbora u SAD-u te kampanju s referendumom izlaska Velike Britanije iz Europske unije-kazao je dr.sc.Mato Brautović, predsjednik organizacijskog odbora DMD-a te nastavio:

-Facebook, Twitter, Youtube, Google na mnogo načina upravljaju našim životima te je iz tog razloga vrlo važno kako oni kao mediji odnosno kao medijski posrednici utječu na naš život. Okupili smo na razini Europe regulatore koji su nam pokušali to jest pokušat će kroz dva dana dati odgovor kako to u pravnom smislu, općenitom smislu kontrolirati takve medije to jest omogućiti transparentnost takvog rada da se ne bi događale situacije kakve se danas događaju-kazao je dr.sc.Mato Brautović, predsjednik organizacijskog odbora DMD-a. 

Pozvani predavači dolaze s vodećih europskih sveučilišta poput Damiana Tambinija s The London School of Economics and Political Science i Natali Helberger s University of Amsterdam, a u radu konferencije će sudjelovati i Pier Luigi Parcu, direktor Centra za medijski pluralizam i medijske slobode pri European University Institute, Krisztina Stump, zamjenica direktora Converging Media and Content Unit, u Direktoratu za komunikacijske mreže Europske komisije i Damir Hajduk, ravnatelj Agencije za elektroničke medije.

-Ljudi su zabrinuti zbog moći društvenih medija, no moćni su radi nas. Koristimo ih cijelo vrijeme i moramo razmišljati o nuspojava demokracije. Društveni mediji imaju previše moći nad demokracijom u ovoj državi ili bilo kojoj drugoj-kazao je Damian Tambini, predavač s The London School of Economics and Political Science. 

Ako ste današnje predavanje propustili ono se održava sutra 28.listopada također u Sveučilišnom kampusu Sveučilišta.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *