(FOTO) Na skupštini Udruženja obrtnika dodijeljena priznanja najboljima

229

Redovna skupština Udruženja obrtnika Grada Dubrovnika održala se danas u hotelu Adria, a tom prigodom dodjeljena su i priznanja obrtnicima.

Zlatko Begušić, predsjednik Udruženja obrtnika Grada Dubrovnika kazao je kako su obrtnici dosta aktivni u svom radu na skupštinama.

– Iznosimo prijedloge što smo radili prošle godine od rada, suradnje s Gradom i Županijom, rada s državnom inspekcijom. Obrtnici često sudjeluju u donacijama Grada Dubrovnika gdje god treba neka pomoć, oni su žila kucavica Grada Dubrovnika – istaknuo je.

Prošla godina 2017. obrtnicima je bila radno odlična, ali ni oni nisu imuni na veliki problem nedostatka radnika.

– Živimo od svoga rada, dugo godina smo partner Gradu, a sad izvanredno surađujemo s novim gradonačelnikom. Uvijek težimo višem, pomažemo drugima, ali veliki nam je problem radna snaga kao svugdje u Hrvatskoj. Očekujemo kako će u 2018. Ministarstvo dozvoliti uvoz radne snage. Mi smo obrtnici mali, hotelske kuće dosta lakše nude te uvjete – rekao je Begušić.

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković, također je nazočio skupštini obrtnika.

– Grad želi biti vaš partner i želimo zajednički donositi neke odluke koje se tiču obrtnika, cijelo obrtništvo je vezano uz najvažniju gospodarsku granu, a to je turizam – izjavio je gradonačelnik.

Dodao je kako nekad neke odluke gradske uprave na prvo izgledaju grubo obrtnicima, pa su stoga formirali Gospodarsko vijeće kako bi uključili sve obrtnike Grada da razgovorom nešto promijene i unaprijede.

– Činjenica je da nama posljednih godina ide jako dobro, dokad vidjet ćemo. Turistička sezona je sve bolja i bolja. Nalazimo se na jednoj prekretnici, ostvarujemo izvrsne rezultate, ali i ti rezultati ukoliko ne budemo razumni i normalni mogu nas u konačnici i koštati. Najgore je postati žrtva svog uspjeha – zaključio je gradonačelnik.

Večeras je 20 obrtnika dobilo povelju za svoj rad, dok su tri Plakete Zlatne ruke dobili Jozo Vodopija, Jusuf Joldo, Alojzije Goravica.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *