(FOTO) U Ekonomskoj školi održana konferencija ‘Ekonomist u turstičkoj djelatnosti’

120

Započeo je Europski tjedan strukovnog obrazovanja koji traje od 20. do 24. studenog. Prvi ovakav tjedan obilježen je prošle godine početkom prosinca, a ove godine Europska komisija je odlučila da tjedan bude krajem studenog te se posveti strukovnom obrazovanju. Škole su se mogle prijavljivati za sudjelovanje u ovom projektu osmišljavajući svoj program, a upravo u srednjoj Ekonomskoj i trgovačkoj školi održana je konferencija na kojoj su sudjelovali bivši učenici Ekonomske škole koji su svoja iskustva poslovnog svijeta odlučili podijeliti s maturantima te iste škole te im također pokazati da su turizam i ekonomija itekako povezani. 

-Prošle godine smo radili radionice otvorenog tipa, a ove godine u programu obilježavanja osim radionica imamo i jedno predavanje na temu ‘Revizija financijskih izvještaja’ i konferencija na na temu ‘Ekonomist u turističkoj djelatnosti’. Današnja konferencija je biti spoj naših bivših učenika koji danas rade u turističkoj djelatnosti i oni su defaktno potencijalni poslodavci našim sadašnjim učenicima-maturantima koji će se ubrzo naći na tržištu rada, ako ne iza srednje onda nakon što završe visoko obrazovanje – kazala je Suzana Đurđević, ravnateljica Ekonomske i trgovačke škole te nastavila: 

-Naša želja da putem ove konferencije našim sadašnjim učenicima ukažemo koja su to znanja i vještine koje oni stječu u našoj školi, a mogu se izvrsno koristiti na gotovo velikom broju radnih mjesta u turističkoj djelatnosti. 

Na današnjoj konferenciji svoje znanje i vještine prezentirat će maturantima upravo bivši učenici te iste škole.

– Danas ovdje imamo bivše učenike koji su menageri hotelskih kuća, top glavne menagere, voditelje službe prodaje i voditelje nabave te računovodstva. Radi se o jednom širokom spektru poslova i radnih mjesta u turizmu na kojima ekonomisti mogu dati veliki doprinos. Mi smo škola koja daje široko znanje iz područja ekonomije i naši učenici zaista sukladno tržištu rada mogu konkurirati svojim znanjima i vještinama-kazala je ravnateljica Đurđević i za kraj kazala:

-Nadam se da će na ovoj konferenciji iskustva koja imaju naši bivši učenici pomoći sadašnjim učenicima pomoći da nađu svoj put i razviju svoju poslovnu karijeru. 

-Uloga ekonoma u turizmu je izuzetno bitna zbog donošenja svih poslovnih odluka, taj ekonomski jezik je neophodan za razumijevanje procesa uključivanja u poslovne procese i razvoja i utjecaja na donošenje raznoraznih odluka svake kompanije pa tako i turizmu-kazala je Ela Sarić, voditeljica računovodstva Jadranskih luksuznih hotela. 

Također ono što je veoma bitno jest i dobar učitelj koji će učenicima prenijet ljubav i znanje prema nekom predmetu. 

-Bitan je entuzijazam učitelja kao što sam ja imala jer na taj način sam i dobila ljubav prema tom predmetu i usmjerilo me u tu jednu karijeru da to sam odvuijek željela raditi, nije bilo dileme. Nadam se da i danas postoje takvi ljudi koji prenose svoju ljubav u tom smjeru na te ljude te da utječu na mlade ljude da imaju volju i da rade posao koji žele i vole, a ne onaj koji im neodgovara-zaključila je Sarić.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *