(FOTO) UNIDU radio slavi 10 godina svog postojanja!

102

UNIDU radio dubrovački je studentski radio Sveučilišta u Dubrovniku i upravo ove godine slavi svojih 10 godina postojanja. Emitiranje je započeo na internetu 20.prosinca 2007, a tri godine kasnije započeo je emitiranje na 97,5 MHz na užem području grada Dubrovnika, a program UNIDU radija u potpunosti ostvaruju isključivo studenti, uređivački i tehnički, te također redakciju čine studenti. 

Na manifestaciji 4.dani kreativnih/kulturnih industrija okupili su se oni novinari koji su prvi sjeli za UNIDU mikrofon prije 10 godina te se prisjetili tadašnjih dana i kako je u to vrijeme nastanak radija izgledao. 

-Drago mi je da je ova manifestacija i početak proslave deset godina UNIDU radija te da zajedno s kolegama možemo popričati i vidjeti kako je u početku to sve izgledalo, ali i da publika vidi koliko je zapravo mladih ljudi koji su tada bili studenti su danas na nekim pozicijama i ozbiljnom novinarskom poslu-kazao je Alen Roki, glavni urednik UNIDU radija. 

No, rad na studentskom radiju, neke je naučio i više od novinarskog posla. 

-UNIDU radio me naučio poruku kojom se vodim i danas, a to je da kolege i radna atmosfera ne moraju nužno biti samo organizacija i stroga profesionalnost već da se kroz rad može stvoriti prijateljski odnos koji će potrajati cijeli život kao što traje za sve ljude koji su se našli u ovom amfiteatru na istom Sveučilištu gdje smo prije deset godina počeli kao članovi prve pionirske redakcije UNIDU radija- kazao je Žarko Dragojević, glasnogovornik Kazališta Marina Držića, nekoć dio redakcije sveučilišnog radija.  

Krajem prosinca je službena obljetnica 10 godina studentskog radija UNIDU. 

-Na početku nismo bili svjesni da će potrajati deset godina. Nama je bilo drago da se možemo negdje afirmirati i tada smo imali samo streaming koji je bio putem interneta i malo tko ga je slušao, no kasnije je to preraslo u radijsku frekvenciju i postao je jedan ozbiljan medij kojem se uvijek rado vraćamo-zaključio je Dragojević.

Prvu postavu redakcije UNIDU radija činili su: Alen Roki, Ana Ljulj, Ante Tolja, Marta Vukadin i Žarko Dragojević. 

UNIDU radiju želimo sretnih 10 godina postojanja te im želimo još puno godina rada!

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *