(FOTOGALERIJA) ČUDESNO PUTOVANJE ZLATNIM SRCEM HRVATSKE: Dubrovčani uživali u okusima Srijema i Slavonije

313

Večeras su Dubrovkinje i Dubrovčani u sklopu četvrtog Good Food Festivala uživali u jednostavnoj ukusnoj narodnoj hrani Srijema i Slavonije. 

-Večeras u sklopu četvrtog Good Food Festivala gostuju nam naše kolege iz turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije. Inače jako lijepo surađujemo sa svim turističkim zajednicama i županijskim i gradskim te nas posebno veseli što su kolege prošle godine bili na Festivalu i ponudili sudjelovanje i predstavljanje svojih slavonskih jela. Imamo i tamburaški ugođaj, te vjerujem da su svi posjetitelji imali ugodnu večeru i osjetili ona stara tradicijska jela koja nama nedostaju – kazala je Romana Vlašić, direktorica Turističke zajednice Dubrovnik. 

Upravo Slavonsko-srijemska kuhinja jedna je od najraskošnijih i jedna od najbogatijih kuhinja. 

-U sklopu Good Food Festivala predstavljeni su i okusi Srijema i Slavonije. Mislim da velik broj stanovnika Hrvatske zapravo zna da je upravo Slavonsko-srijemska kuhinja jedna od najraskošnijih jedna od najbogatijih kuhinja. Naša kuharica je iz hotela Dunav iz Iloka ovdje kuhala cijeli dan te je jako puno spremljene hrane jučer preko sedam brda i dolina dovezeno ovdje do Dubrovnika – kazala je Rujana Bušić Srpak, direktorica turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije.

Kako je rekla Bušić Sršak večerašnja hrana nije hrana za “Michelinove zvjezdice” već je to hrana narodnih kuhinja, autohtonih namirnica i recepata koji se prenose s koljena na koljeno.

-Večeras je doista bila bogata i impresivna trpeza domaće autohtone jednostavne narodne hrane. Vjerujem da su svi uživali od predjela do deserta. To su vrlo zanimljive recepture koje su se originalnom izvornom obliku sačuvale do dana današnjeg i to su jela kakva jedemo u svojim domovima gotovo svakodnevno – kazale je Bušić Sršak te dodala:  

-Uživala sam u Dubrovniku kao i svaki gost i posjetitelj Dubrovnika, ali i kroz suradnju sa sustavom turističke zajednice na području Dubrovačko neretvanske županije uvijek imam osjećaj da su taj Dubrovnik na jugu pravi Dubrovnik i njegov mlađi brat Ilok na istoku “Dubrovnik na istoku” posebno povezani i to se nekako uvijek osjeti te nije bilo teško putovati 15 sati-zaključila je. 

Dio atmosfere ali i raznih jela koja su se večeras mogla staviti pod nepce pogledajte u fotogaleriji.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *