FRANKOVIĆ O GROBLJU DUBAC: Nismo USKOK, ali morali smo znati kako su se trošili novci!

446

Prijedlog odluke o raspodjeli financijskog rezultata odnosno prenesenog viška iz 2016. godine jednoglasno je usvojen na trećoj sjednici GV-a, kao i Prijedlog odluka o izradi Urbanističkog plana uređenja Komolac. Najviše pozornosti svakako je izazvao projekt groblja Dubac oko kojeg posljednjih mjesec dana frcaju iskre na relaciji stranačkih kolega Nardelli – Franković.

Pročelnica Anita Burić istaknula je kako će se preneseni višak sredstava utrošiti na izgradnju groblja Dubac te u druge projekte i programe.

Na pitanje Mara Kristić zašto je zaustavljen dotok novca projektu Groblja Dubac, gradonačelnik Mato Franković odgovorio je sljedeće.

– Riješili smo 70 posto  problema. Kolegica Tokić ima sastanak na temu groblja Dubac, Grad Dubrovnik u navedenom projektu želi biti partner, ali treba se pitati nas. Nikoga nisam prozvao za kriminal, nismo ni policija, niti USKOK, no odgovori kako se trošio novac oko ovog projekta su nam trebali. Na sljedećoj sjednici ćemo podastrijeti izviješće o trošenju gradskog novca u projektu na Groblju Dubac, a do tada se novac neće isplaćivati – zaključio je.

Ljubo Nikolić iz KLGB Srđ je Grad  poručio je Frankoviću da pokuša utjecati na izmjene Zakona o grobljima.

Istaknimo kako Upravni odjel za sljedeću sjednicu treba pripremiti izvješće o Groblju kojem su namijenjena tri milijuna kuna.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *