GRADSKO VIJEĆE: Žustra rasprava oko Linđa, Matušić smijenjena, Vlaho Kljunak novi v.d.

219

Nakon jednosatne rasprave gradski vijećnici jednoglasno su razriješili dosadašnju ravnateljicu Linđa Anušku Matušić. Vlaho Kljunak novi je ravnatelj v.d. FA Linđo.

Inače, žustra rasprava povela se oko Folklornog ansambla Linđo na trećoj sjednici Gradskog vijeća nakon što su ravnateljica Anuška Matušić i umjetnički ravnatelj Krunoslav Šokac podnijeli ostavke. Iako po ugovoru ima pravo, Anuška Matušić neće ostati u Linđu kao zaposlenica. 

Gradonačelnik Mato Franković istaknuo je kako je Matušić treća ravnateljica s kojom amateri nisu bili zadovoljni.

– Linđu je potreban mir. Još u predizbornoj kampanji situacija u Linđu je eksalirala – istaknuo je Franković podsjetivši na HNS-ovo nasilje nad Linđom postavljanjem Dubravke Šarić kao ravnateljice, a poslije i smjenjivanjem Josipe Pavlović Tabak.

– To je bilo nasilje. Problem je u politici, a ne u Upravnom vijeću, a to ćemo promijeniti tako što ćemo u Upravno vijeće imenovati ljude iz kulture – kazao je Franković.

Neovisna Matija Čale Mratović naglasila je kako su članovi Linđa koristili imovinu Linđa u privatne svrhe dodavši kako je ovoj javnoj ustanovi u kulturi potrebna dobra uprava.

HDZ-ov Blaž Pezo smatra kako je imenovanje Anuške Matušić bila čista politička trgovina. Njegovo mišljenje dijeli i Mostovac Maro Kristić koji je podsjetio kako politički dogovori i trgovina itekako mogu biti štetni institucijama i Gradu.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *