Gradonačelnik Franković o vrućoj temi Pelješkog mosta: Ne vidim razlog za ovakav istup pojedinaca iz BiH

510

Nedavne istupe iz susjedne Bosne i Hercegovine o najavi sprječavanja izgradnje kapitalnog projekta Pelješkog mosta, nakon župana Nikole Dobroslavića za Dubrovačku televiziju komentirao je i gradonačelnik Mato Franković.

– Pelješki most je projekt od strateškog interesa Republike Hrvatske, a samim tim Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika. Ono što je iznimno važno za istaknuti jest da je sam projekt Pelješkog mosta rađen u suradnji s tijelima Bosne i Hercegovine – naglasio je Franković dodavši kako su vlasti BiH više puta javno i sami rekli da su usuglašeni s projektom.

–  Osobno sam bio na dva sastanka kao saborski zastupnik na kojima je tadašnji ministar prometa jasno rekao da su sve prepreke uklonjenje i da je visina Pelješkog mosta itekako dovoljna da ispod njega može proći čak i kruzer, iako je teško za vjerovati da će ikad kruzer ući u Neumski kanal. Stoga ne vidim niti jednu prepreku za izgradnju Pelješkog mosta – kazao je Franković napomenuvši kako je  je RH članica EU,  zemlja prijateljica BiH te ne vidi niti jedan razlog za ovakav istup pojedinaca iz BIH, osim ako nije jeftino politikanstvo i skupljanje nekakvih izbornih poena.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *