Gradonačelnik potpisao ugovor o sufinanciranju projekta adaptacije ex-vojarne u Državni arhiv

194

Gradonačelnik Mato Franković potpisao je danas dodatak sporazumu kojim će Grad Dubrovnik za dovršetak radova na zgradi „ex-vojarne“ za potrebe smještaja Državnog arhiva u Dubrovniku osigurati iznos od 14 milijuna kuna. 

Cjelokupni iznos udjela Grada Dubrovnika u sufinanciranju donacijom će osigurati Društvo prijatelja Dubrovačke starine, čije je Malo vijeće na svojoj 50. sjednici donijelo odluku da će gradskom proračunu donirati potrebna sredstva za dovršetak radova na zgradi Državnog arhiva. 

Naime, sukladno dodatku sporazuma iz 2006. godine između Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Državnog arhiva u Dubrovniku i Grada Dubrovnika za adaptaciju, rekonstrukciju, dogradnju i opremanje prostora ex-vojarne u Gružu (čest.zgr. 423/2 i dio čest.zgr. 423/1) Grad Dubrovnik osigurat će iznos od 14 milijuna kuna, dok će Ministarstvo kulture za potrebe opremanja u investiciji sudjelovati sa 6 milijuna kuna. Državni arhiv u Dubrovniku za nadzor elektro i vodnog priključka, uređenje pristupa gradilištu i druge troškove izdvojit će 600 tisuća kuna.

Dodatak sporazumu prethodno je potpisala ministrica kulture RH Nina Obuljen Koržinek i v.d. ravnatelja Državnog arhiva u Dubrovniku Ivan Venier.

Podsjetimo, za realizaciju navedenog projekta u razdoblju od 2007. do 2012. godine utrošeno je 30 milijuna kuna, od kojeg iznosa je Grad Dubrovnik osigurao 20, a Ministarstvo kulture 10 milijuna kuna.  U listopadu 2012. godine dolazi do prekida radova na objektu, a zbog višegodišnje stanke bilo je potrebno prilagoditi postojeći troškovnik.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *