‘GROMOVI’ STIGLI U DUBROVNIK! Dobroslavić: Bez gardijskih brigada ne bismo uspjeli osloboditi krajnji jug

372

Pripadnike Udruge ratnih veterana 2. gardijske brigade ‘Gromovi’ i obitelji poginulih pripadnika te brigade, danas su u Sponzi primili župan Nikola Dobroslavić i zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić.

Župan Dobroslavić naglasio je kako mu je drago da su pripadnici veterani 2. gardijske brigade u Dubrovniku kao i članovi obitelji poginulih pripadnika.

– Mi smo im dužni za ono što su oni nama pomogli tijekom oslobađanja krajnjeg juga Hrvatske zajedno sa 1 i 4. gardijskom brigadom kao i s našim domaćim postrojbama. No, bez gardijskih brigada ne bismo uspjeli osloboditi krajnji jug. Trebala je jedna ovakva organizirana snaga. Imali smo u Konavlima ‘Tigrove. Ovo je povratak veterana  na područje koje je bilo pogođeno ratom, ali i prilika kako bi se mi i naši građani mogli s njima susresti, te im  zahvaliti za ono što su ovdje učinili. Na ovaj način se zavjetujemo  da se ovo nikad više ne ponovi, da neprijateljska čizma nikad više ne stupi na naš teritorij – kazao je Dobroslavić.

Umirovljeni pukovnik Ivan Krupec, predsjednik Udruge ratnih veterana 2. gardijske brigade ‘Gromovi’ kazao je kako su oni zajedno sa domaćom 4., 163. brigadom i ‘Tigrovima’ činili jedan tim koji je pomogao oslobađanju dubrovačkog područja.

– Došli smo u Dubrovnik kako bi obišli južno bojište. Ovdje je 15. svibnja 1992. godine došla 2. gardijska brigada u pomoć domaćim. Ovdje smo, također, i kako bi se sjetili svih naših poginulih ‘Gromova’. Na južnom bojištu ih je bilo 19, preko stotinu ih je ranjeno. Njihova je zasluga što mi danas imamo priliku ovdje doći i šetati ovim prekrasnim Gradom. Kad smo došli Dubrovnik nas je dočekao širokim osmijehom, hranio nas i pazio – istaknuo je predsjednik ‘Gromova’ Ivan Krupec.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *