Hitko rafting: savršen za bijeg od svakodnevnih briga i obaveza

359

U ovo stresno vrijeme, kada svi nekud trčimo, kasnimo, gužvamo se, zatrpani obavezama, telefonskim pozivima, odlazak u prirodu nam dođe kao melem na ranu. Sve to možete naći na samo par sati daleko od Dubrovnika, u prelijepoj Bosni.

 

Već drugi put moja obitelj i prijatelji biramo bosansko Glavatičevo i Hitko rafting za punjenje baterija.  Bajkovito Etno selo Ban Vir na Neretvi, 25 kilometara od Konjica je mjesto na kojem ti duša nađe mir.

Drvene i kućice od riječkog kamena stopljene su sa prirodom. Sve se nekako uklapa, kao da je oduvijek tu. Svaki put kad ugledate te livade, puteljke, potočić ispred kućice za smještaj, omakne vam se uzdah oduševljenja.

Ljubazni i gostoljubljivi domaćini nude vas domaćom rakijom, kavom, čajem, domaćim sirom, kajmakom, jajima. Iza kućica za odmor sade povrće: rajčice, krastavce, tikvice. Sve je tako mirno i nesvakidašnje za nas, koji smo pobjegli iz ljetne gradske vreve.

 

Čim stupite na tlo ovog etno sela, osjećate se dobrodošlo. Mi smo sami spremali roštilj, za večeru, jer smo tako željeli. Hitko i ekipa su našem muškom dijelu ekipe prepustili kuhinju, rekavši, u šali da mogu i ostati raditi, kako im to dobro ide.

 

Drugo jutro smo nakon obilnog doručka, krenuli na rafting Neretvom. Nakon što obučete raft opremu i zadužite veslo, raspoređujete se u gumenjake I slijedi razgovor sa skiperom. On vam objasni pravila spuštanja niz rijeku. Trajanje puta ovisi o godišnjem dobu i vodostaju rijeke. Ovog puta spuštanje je trajalo oko 3 sata. Naš skiper Sanjin je doktor kineziologije. On je bio naš vodič i skiper, čovjek od kojega smo puno toga naučili slušajući ga.

Tri sata su prošla kao tri minute. Plovili smo, veslali, spuštali se niz brzace, odmarali. Još jedno nezaboravno iskustvo u netaknutoj bosanskoj prirodi.

Kada završite s plovidbom, zaposlenici Hitko raftinga dolaze po vas sa vašim stvarima, obućom i odjećom, te nakon presvlačenja vas odvoze natrag u selo.

 

Nakon tuširanja, gladni, brzo smo sjeli za stol i uživali u domaćim specijalitetima: teletinom i pitama ispod saća, ribom s roštilja, uz obilje povrća. U restoranu smo gledali I utakmice svjetskog prvenstva, igrali društvene igre, smijali se, razgovarali.

 

Ova kombinacija aktivnog i neaktivnog odmora je u društvu majke prirode nezaboravno iskustvo koje možete samo poželjeti. Svi su bili oduševljeni ovim kratkim izletom, od onih najmlađih do najstarijih. Mi ćemo se svakako opet vratiti.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *