Humanitarna završnica Good Food Festivala: Gala večera, torta od osam metara i nastup Giuliana

322

Četvrti Good Food Festival u organizaciji Turističke zajednice grada Dubrovnika, završava humanitarnom gala večerom u hotelu Rixos Libertas, uz nastup poznatog pjevača Giuliana, bogatu lutriju i zabavni program za sve goste.

Voditeljica Odjela za događanja hotela Rixos Libertas, Sanda Pavlinić rekla je malo više o gala večeri i kome će se prikupljena sredstva pokloniti.

–  U nedjelju je završnica Good Food Festivala s kojim već godinama jako dobro i uspješno surađujemo. Nama je ovo event s kojim želimo pokazati koje su naše mogućnosti u tom dijelu poslovanja. Ovo nije prva humanitarna gala večera koju organizira naš hotel. U sklopu Festivala svake godine pokušavamo napraviti nešto gdje promoviramo sebe i svoje mogućnosti, ipak smo mi dio zajednice i želimo svojim angažmanom doprinijeti ovakvim događanjima. Sav prihod ove godine ide Udruzi Dva skalina koja će kupnjom komunikatora za djecu sa psihomotoričkim oštećenjima pomoći oboljelima.

Ozgur Donnertas, glavni kuhar završnice Good Food Festivala otkrio je kako će u nedjelju pripremati mnogo švicarskih specijaliteta.

– Upotrijebit ćemo 400 kilograma čokolade za tortu koja će biti visoka oko osam metara. Naše goste ćemo ponuditi tortom i šampanjcem. Na jelovniku će se još naći i poznati švicarski sirevi zajedno sa pršutom od jelena. Svi ste dobrodošli, bit će puno iznenađenja i dobre hrane – rekao je Donnertas.

Na ovogodišnjem festivalu sudjeluje više od 50 ugostiteljskih objekata: 30 restorana s posebnim festivalskim menijima, četiri wine bara koji organiziraju vinokušnje, četiri hotela, nekoliko slastičarni i prva dubrovačka pivovara, kao sasvim nova ponuda za ljubitelje piva te brojni drugi ugostiteljski objekti koji sudjeluju na tradicionalnoj Dubrovačkoj trpezi.
Također sudjeluju i poznati chefovi Priska Thuring, Ivan Pažanin i Ozgur Donnertas, voditelji raznih prezentacija i radionica: Marina Žibert Ercegović, Tereza Poljanić, Maja Brekalo, Jadranka Ničetić, Lucija Tomašić, Antonia Medo, Udruga Deša i Udruga Škola iz Majkova.

Kao što je već naglašeno, Good Food Festival osim gastronomskog i enološkog karaktera ima edukativni i humanitarni karakter.

IM

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *